Region 17.10.2020.

OBRAČUN U BEOGRADU: Upucan Aleksandar Šarac, pripadnik bande “Pink Panter”

ČITANJE: 1 minuta

Na Novom Beogradu na parkingu TC “Ušće” oko 16 časova dogodila se pucnjava, saznaje Telegraf.rs. Upucan je Aleksandar Šarac (35), koji slovi za pripadnika grupe Pink Panter.

Pucnjava se desila u garaži tržnog centra.

Kako Telegraf.rs saznaje, napadač je žrtvi ispalio dva hica u predelu glave.

Lekari Hitne pomoći su žrtvu hitno prevezli na odeljenje reanimacije UC, gde je i podlegao povredama.

Kako javlja reporter Telegraf.rs sa lica mesta na terenu se nalazi veliki broj pripadnika policije, parking je ograđen.

U toku je potraga za napadačem.

Šarac, inače, nije po prvi put meta napada. Naime, kako su mediji ranije pisali, januara 2019. godine likvidiran je njegov zet Nebojša M. (38), a meta napada zapravo je bio Šarac. Mediji su preneli da je Nebojša bio sporedna meta mafijaškog obračuna.

Ubrzo je uhapšen osumnjičeni za saučesništvo u ovom zločinu Alen Cigler, a srpska policija je nedugo zatim otkrila ko je zločinac i raspisala poternicu za Čabom Derom. Prema nalazima istrage, prava meta nije bio Nenad M., već njegov šurak Aleksandar Šarac. Deru je, navodno, obećano 10.000 evra za likvidaciju – 5.000 pre zločina, a ostatak posle.

Šarac je, prema nezvaničnim saznanjima, od ranije poznat policiji, imao je podebeo kriminalni dosije, a jedan od većih plenova sa svojom bandom ugrabio je tokom “operisanja” po Milanu u septembru 2016. godine, u luksuznoj juvelirnici.

Aleksandar je zajedno sa Urošem Ivkovićem, uhapšen zbog te pljačke, jer su oteli nakit vredan više stotina hiljada evra, pisali su tada italijanski mediji.

Šarac je inače uhapšen u Srbiji po međunarodnoj poternici. Kako su mediji preneli, Šarac je iz zatvora izašao krajem 2018. godine.

(SB/Banjaluka.net)