Politika 02.04.2021.

Obradović: Stanivuković da se odazove na razgovore o budžetu, Dodik nije adresa

ČITANJE: 2 minute

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Borivoj Obradović ponovo je pozvao gradonačelnika Draška Stanivukovića na razgovore sa skupštinskom većinom da bi se postigla zajednička saglasnost u vezi sa prijedlogom gradskog budžeta za ovu godinu i obezbijedilo normalno funkcionisanje grada na Vrbasu.

Obradović je rekao novinarima u Banjaluci da Stanivukoviću adresa za razgovore o budžetu ne treba da bude lider SNSD-a Milorad Dodik, iako je to gradonačelniku Banjaluke jedini politički cilj.

On je rekao da Stanivuković time na određen način ponižava odbornike, pa i svoje ljude.

“On treba da se odazove na razgovore na koje se ranije nije odazivao i treba se vratiti u svoju kuću u okviru grada i gradske skupštine da se dogovori budžet i da svi radimo ono za šta smo izabrani. Treba da se usaglasimo o onome oko čega možemo, posebno da Banjaluka funcioniše… A dok do Dodika dođe, Stanivuković treba proći kvalifikacije. Ovo nije problem Dodika, već Stanivukovića i nas odbornika koji trebamo to da riješimo. A odgovornost po pitanju budžeta je na Stanivukoviću”, naglasio je Obradović.

On je rekao da Stanivuković cijelu ovu situaciju koristi za neke više političke ciljeve, ne želi da razgovara sa odbornicima banjalučke Skupštine i sastaje sa radnicima u Gradskoj upravi konstantno ih lažući da neće biti plata.

“Svi oni moraju znati da se bez obzira na neusvajanje iz gradskog budžeta mogu isplaćivati plate. Može biti plata, osim ako je Stanivukoviću ispod časti da za to traži saglasnost od Ministarstva finansija Republike Srpske. Grad će stati samo ako to Stanivuković želi. A mislim da to želi, jer su to njegovi politički ciljevi kojima manipuliše ljudima zaposlenim u Gradskoj upravi”, rekao je Obradović.

On je naveo da zbog posljednjih dešavanja u Banjaluci i ponašanja Stanivukovića u vezi sa neusvajanjem gradskog budžeta ispaštaju samo građani i zaposleni u Gradskoj upravi i gradskim preduzećima.

(Srna, E.M)