Vijesti 09.03.2017.

Obrazložiti budućnost “Toplane” i njenih radnika

ČITANJE: 1 minuta

Na jučerašnjoj sjednici Komisije za budžet i finansije jednoglasno je usvojena sugestiija da se na sjednici Skupštine grada bolje obrazloži odluka o raspisivanju javnog poziva za podnošenje prijava za izbor strateškog partnera radi izgradnje i finansiranja novog postrojenja “Toplane”.

Sugerisano je da se pojasni šta će biti s postojećom “Toplanom” i njenim radnicima i na koji način su napravljene projekcije o uštedi.

Sugestija je jednoglasno usvojena na zahtjev Dragana Talića, odbornika NDP-a, koji je, između ostalog, rekao da je pomenuta odluka veoma nedefinisana i da je javni poziv, koji je dio odluke, “neko namjenski napravio za nekoga”.

Zoran Popović, šef Kluba odbornika SNSD-a i tehnički direktor u Šumskom gazdinstvu “Banjaluka”, kaže da je drvna sječka jedino ispravno rješenje problema grijanja.

“Ogrev neće poskupjeti i nema razloga da ne bude dovoljno energenta za novo postrojenje, kada na području grada imamo predviđenu eksploataciju po pojedinim šumskim gazdinstvima oko 512.000 kubnih metara, a potraživanja nove toplane bi bila oko 80.000 kubnih metara na godišnjem nivou. Napominjem da je ova količina trajna, jer se siječe planski i pošumljavamo”, kazao je Popović.

(nezavisne.com)