OBUKA NEZAPOSLENIH ZA DEFICITARNA ZANIMANJA Deset kandidata dobilo šansu za rad u proizvodnji obuće

U okviru implementacije projekta „Jačanje lokalnog partnerstva za zapošljavanje u sektorima prerada tekstila i kože“ završena je obuka za šivenje kože za prvih deset kandidata, saopšteno je iz Gradske razvojne agencije (CIDEA).

-Oni su pohađali 20 časova teoretske i 80 časova praktične nastave na Tehnološkom fakultetu u Banjaluci. Kandidati su imali priliku da se obuče za šivenje gornjih dijelova obuće kroz šest modula – Uvod u tehnologiju izrade obuće, Krojenje gornjih dijelova obuće, Šivanje obuće na jednoiglenim stubnim šivaćim mašinama, Šivanje obuće na dvoiglenim stubnim šivaćim mašinama, Šivenje obuće na jednoiglenim stubnim mašinama za odsijecanje podstave, Šivanje obuće na jednoiglenim ravnim cik-cak šivaćim mašinama- objasnili su u CIDEA.

Ovaj projekat finansira Evropska unija, a implementira ga Gradska razvojna agencija uz pomoć partnera – Tehnološkog fakulteta Banjaluka, Škole učenika u privredi u Banjaluci, preduzeća koja se bave proizvodnjom predmeta od tekstila i kože, Privredne komore RS, Centra za socijalni rad, Zavoda za zapošljavanje i drugih.

(Srpskainfo)

“ZDRAVO DA STE” Počinju besplatne radionice za djecu i mlade

Udruženje građana “Zdravo da ste” Banja Luka počinje realizaciju besplatnih radionica u okviru projekta “Mjesne zajednice prijatelji djece – klubovi za djecu i mlade”. Kako navode iz ovog udruženja, cilj projekta je unaprijediti kapacitete i uslove zajednice da adekvatno odgovori na probleme i potrebe djece i mladih putem kreiranja sadržaja za kvalitetno provođenje slobodnog vremena

RAKOVAČKE BARE Novi magacin za vatrogasce i Civilnu zaštitu

Gradska Civilna zaštita i vatrogasna služba dobiće ove godine novi, veliki magacin na Rakovačkim barama, u nastojanju da gradske službe budu spremne na pravovremenu reakciju u slučaju vanrednih situcija, poput katastrofalnih poplava iz 2014. godine.