Vijesti 09.12.2015.

Obuka za lica koja će vršiti energetski pregled zgrada

ČITANJE: 1 minuta
zgrade
Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske danas će početi sa izvođenjem Programa obuke za lica koja će vršiti energetski pregled zgrada.

Cilj Programa je da lica koja pohađaju obuku i stručno usavršavanje steknu dodatna znanja iz svoje struke, kao i potrebna znanja iz drugih struka neophodna za stručno obavljanje poslova energetskog pregleda zgrada i izradu Izvještaja o sprovedenom pregledu i utvrđenoj energetskoj klasi zgrade.

Nakon uspješno završene obuke i položenog ispita, Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske moći će polaznicima izdati licence za vršenje energetskog pregleda, čime se stiču uslovi za vršenje energetskih pregleda zgrada i izdavanje energetskih sertifikata u Srpskoj.

Obuka za prvu grupu polaznika počinje danas i trajaće do 22. decembra, u poslijepodnevnim časovima u prostorijama Inspektorata Republike Srpske u Banjaluci, rečeno je Srni u Fondu za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost.

Nastavni sadržaj od 60 časova definisan je po tematskim cjelinama: energetsko sertifikovanje u Srpskoj, tehnička regulativa u Republici Srpskoj, energetika i fizika zgrade, osnove građevinarstva, konstrukcija zgrada i materijali, sistemi grijanja, hlađenja, ventilacije, klimatizacije i rasvjete, analiza postojećeg stanja energetske efikasnosti u zgradarstvu, izrada izvještaja i praktični primjeri provođenja energetskog pregleda zgrada.

Predavači su eminentni stručnjaci iz ove oblasti iz Republike Srpske, BiH i inostranstva.

(Agencije)