Vijesti 23.03.2017.

Obuka za prevodice za engleski jezik

ČITANJE: 2 minute

”Are you ″lost in translation″?” naziv je obuke za prevodioce za engleski jezik koji će biti održan u Banjaluci 8. aprila.

Kako je najavljeno obuka će biti obavljena u Narodnoj i univerzitetskoj biblioteci RS, od 10:00 do 16.30.

Cilj ove obuke jeste da se predstavi predstaviti prevodilaštvo kao važan posao današnjice. Takođe, imaju za cilj približiti učesnicima mogućnosti koje prevodilaštvo pruža za kreiranje sopstvenog biznisa.

Najavljuju i da će upoznati  učesnike sa savremenim alatkama koje im mogu olakšati posao prevođenja, ali i  pružiti učesnicima primjere prevoda pravnih propisa u kontekstu EU integracija.

OBUKA

Voditelj obuke je  Čedomir Pušica, inače autor Priručnika za prevodioce, bloger, putnik, praktikant borilačkih vještina- Za njega kažu da je stručnjak za jezik, koji se bavi pružanjem savjetodavnih lingvističkih usluga, prevođenjem, transkreacijom sadržaja i kopirajtingom u oblasti marketinga, prava, finansija, i obrazovanja. Maternji jezik mu je srpski, a tečno govori engleski, italijanski i španski. Diplomirao je na odsjeku za anglistiku Filološkog fakulteta, Univerziteta u Beogradu.

U timu za obuku je i Dragana Lukić, doktor filoloških nauka, profesor, prevodilac. Dragana je veliki stručnjak u svojoj oblasti. Stručno usavršavanje započela u Novom Sadu, zatim u Beogradu, da bi ga krunisala u Banjaluci. Trenutno radi na poslovima evropskih integracija u obrazovanju i ponasna je na svoj angažman u projektima Evropske komisije i Savjeta Evrope za jačanje visokog obrazovanja u BiH. U toku svoje karijere prevela je pet knjiga sa srpskog na engleski jezik, mnoge sažetke i rezimee u knjigama i časopisima. Aktivno radi na prevođenju pravnih propisa i dokumenata Republike Srpske na engleski jezik.

KOTIZACIJA

Cijena kotizacije je 150 KM, a popust od 10 odsto daje se za više od   jednog polaznika iz iste firme/agencije.

Uplatu možete izvršiti prije samog početka obuke.

Ukoliko želite da uplatu izvršite putem banke, molimo da o tome pošaljete e-mail na adresu: [email protected]

Broj mjesta je ograničen , pa su prijave ograničene do 6. aprila u 18h.

Za sve dodatne informacije kontakt osoba je  Ranka Kurtinović – voditelj Centra za razvoj karijere i podršku u obrazovanju, na 051/ 221 730 ili e-mail: [email protected]

(mojabanjaluka.info)