Vijesti 30.05.2019.

Obustava saobraćaja na pravcu Banjaluka-Slatina

ČITANJE: 3 minute

Na dijelu puta Banjaluka-Slatina saobraćaj će danas biti obustavljen šest časova zbog zajedničke vježbe Oružanih snaga BiH i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Obustava će od 8.00 do 14.00 časova biti na snazi od Slatinske ulice, kod skretanja za Rehabilitacioni centar “Dr Miroslav Zotović”, pa do skretanja za Krčmarice, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Saobraćaj u Republici Srpskoj odvija se bez zastoja i po pretežno vlažnim kolovozima, a magla mjestimično smanjuje vidljivost u višim predjelima i preko prevoja na zapadu, kao i na području Kneževa.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina povećana je opasnost od odrona kamenja i zemlje na kolovoz.

Zbog deminiranja terena na deminerskom radilištu “Klakari Donji osam, 13 i 14”, opština Brod dolazi do privremenih obustava saobraćaja na dionici magistralnog puta Brod-Odžak radnim danima od 8.00 do 15.00 časova, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja.

U toku je postavljanje kamera za kontrolu brzine na auto-putu Gradiška-Banjaluka, lokalitet Mahovljanske petlje, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Na istom auto-putu, zbog izgradnje naplatne stanice “Čatrnja” izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U toku je izgradnja i sprovođenje privremenog sistema naplate putarine na auto-putu “9. januar”, Banjaluka-Doboj, na petlji Mahovljani, zbog čega je na ovom lokalitetu izmijenjen režim odvijanja saobraćaja.

Režim odvijanja saobraćaja, zbog radova, izmijenjen je na dionici magistralnog puta Banjaluka /Rebrovac/-Čelinac i na dionici Čelinac-Kotor Varoš. Saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

Zbog oštećenja nadvožnjaka kod NIS petrol pumpe u Trnu, saobraćaj se preko nadvožnjaka odvija jednom trakom, dok teretna vozila ne saobraćaju.

Saobraćaj se na dionici magistralnog puta Krupac-Bogatići, na području opština Istočna Ilidža i Trnovo, odvija naizmjenično, jednom trakom, zbog izgradnje male hidroelektrane Krupac na rijeci Željeznici.

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini-Šćepan Polje zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

U toku je sanacija klizišta na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, zbog čega je saobraćaj izmijenjen.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo, u mjestu Ljubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić.

Saobraćaj je zbog pokretanja klizišta, potpuno obustavljen na lokalnom putu Svodna-Brezici, opština Novi Grad.

U Banjaluci je zbog izgradnje kružne raskrsnice, na dionici regionalnog puta Banjaluka /Rudarska/-Stari Majdan i na spoju sa ulicama Momčila Popovića i Dr Jovana Raškovića izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Saobraćaj je zabranjen svim vozilima u Ulici Gavrila Principa, na dijelu od Zelenog mosta do Ulice Miloša Obilića, te u Ulici Branka Morače, na dijelu od Zelenog mosta do Kozarske ulice u Banjaluci, osim vozilima stanara.

U Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim krajevima Federacije BiH kolovoz je mokar i mjestimično klizav.

Oprez je neophodan zbog učestalih odrona kamenja na kolovoz, kao i udarnih rupa, ispunjenih vodom.

Na dionici auto-puta A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog sanacije tunela “Vranduk dva” na mjestima izvođenja radova saobraća se jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na graničnom prelazu Gradiška tokom noći i jutros je pojačan saobraćaj na ulazu u BiH, dok na ostalim graničnim prelazima nema evidentiranih dužih zadržavanja.

Zbog planiranih radova, danas od 9.00 do 17.00 časova biće zabranjen saobraćaj za teretna vozila i autobuse na graničnom prelazu Deleuša.

Saobraćaj za teretna vozila i autobuse zabranjen je na graničnom prelazu Brčko-Gunja, zbog bezbjednosnih razloga.

(Srna)