Vijesti 12.09.2018.

OBUSTAVA SAOBRAĆAJA Sutra završetak gradnje kružnog toka u Aleji Svetog Save

ČITANJE: 1 minuta

Zbog završnih radova na izgradnji kružne raskrsnice u Aleji Svetog Save i Gundulićevoj ulici, i sutra će na snazi biti obustava saobraćaja na ovom gradilištu.

Prema podacima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, danas su završeni radovi na izgradnji trotoara na kružnom toku a radi se i na postavljanju donjeg sloja asfalta.

– Sutra ujutro počeće radovi na polaganju završnog, habajućeg sloja asfalta i obilježavanje horizontalne saobraćajne signalizacije, poslije čega će kružna raskrsnica biti puštena u saobraćaj, i to znatno prije roka za završetak radova – ističu u odjeljenju.

Prema ugovoru sa izvođačem, rok za završetak radova je 25. septembar ali je izvođač radova, preduzeće “Kozaraputevi”, proteklog vikenda zatražio potpunu obustavu saobraćaja na ovoj raskrsnici kako bi novi kružni tok što prije bio stavljen u funkciju.

Kako je projektovano, propusna moć na raskrsnici biće 20.000 vozila na dan, što bi trebalo značajno doprinijeti rasterećenju saobraćaja u centru grada.

– U okviru ovih radova, na tri lokacije koje su u vezi sa ovim kružnim tokom, doći će do izmještanja autobuskih stajališta. Tako će stajalište kod hotela „Krajina“ dobiti tzv. ugibalište da ne bi dolazilo do nepotrebnih zastoja u saobraćaju. Stajalište kod kafe bara „Marbel“ izmješta se u Aleju Svetog Save, a biće izgrađeno i još jedno jedno dodatno stajalište na pravcu prema dvorani Borik – podsjećaju u nadležnom odjeljenju.