Politika 16.12.2022.

Obustavljen proces protiv Face TV-a

ČITANJE: 1 minuta

Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije odbilo je prijavu protiv Face TV-a.

Direktor RAK-a Draško MIlinović mimo procedura najavio je drastične kazne protiv Facea zbog nečega što je navodno rečeno u programu. Naime, on je optužio voditelja i vlasnika Senada Hadžifejzovića da je navodno rekao da Milorada Dodika treba ubiti.

Hadžifejzović i njegova Face televizija odmah su nakon toga objavili usporene snimke iz kojih se čuje da je kazao “umiriti”.

Kako je Raportu rečeno, Vijeće RAK-a održalo je sinoć sjednicu. Na njoj je donesena odluka da se obustavi proces protiv Face TV.

Navodno su članovi Vijeća dobili nalaz po kojem nije moguće utvrditi da je Hadžifejzović rekao “ubiti”.

Hadžifejzović je nekoliko puta pozvao sve forenzičare i eksperte zvuka da analiziraju snimke. On je objavio nekoliko usporenih snimaka koji dokazuju njegove tvrdnje.

Također, pozivao je i Milinovića u emisiju međutim nije dobio odgovor.

Poznati voditelj objavio je i nekoliko brutalnih odgovora u kojima je tvrdio da je najava Milinovića o kažnjavanju njega i njegove televizije ustvari politički obračun sa nezavisnim medijem.

U tom (predizbornom) periodu, Face je kontinuirano izvještavao o brutalnim izbornim krađama. Pored toga, Face je već duže vremena na udaru SDA i drugih režimskih stranaka zbog kritičkog izvještavanja.

E.M.