Vijesti 14.05.2021.

Obustavljen saobraćaj na dijelu puta Banjaluka – Prijedor

ČITANJE: 4 minute

Saobraćaj na magistralnom putu MI-108 (stara oznaka M-4), dionica Lamovita – Ivanjska, od Verića do Lamovite, potpuno je obustavljen zbog asfaltiranja, objavio je Auto-moto savez Republike Srpske.

Za to vrijeme biće preusmjeren na privremenu obilaznicu, odnosno lokalni put L12 dionica Lamovita – Bistrica (do 20. maja 2021).

Saobraćaj se na većini puteva u RS odvija redovno, po suvim i mjestimično vlažnim kolovozima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, AMS RS skreće pažnju na povećanu opasnost od odrona zemlje i kamenja na kolovoz.

Režim saobraćaja izmijenjen je i na dionica Banjaluka (Rebrovac) – Čelinac i Ulice Mis Adeline Irbi, u naselju Vrbanja zbog radova na izgradnji kanalizacije.

Zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice na spoju magistralnog puta M-I 105, dionica Doboj – Rudanka i Ulice Stefana Prvovjenčanog u Doboju, saobraćaj se odvija usporeno.

U toku su radovi na magistralnom putu M-I 105, dionica Rudanka – Doboj, zbog čega je izmijenjen režim odvijanja saobraćaja na spoju navedenog magistralnog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka, na autoputu “9. januar”.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini – GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Saobraćaj je zbog klizišta obustavljen na regionalnom putu Mrakovica – Gradiška, dionica Mrakovica – Podgradci, dok se zbog odrona, na dionici Kozarac – Mrakovica saobraćaj odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog radova na rekonstrukciji raskrsnice magistralnog puta M-I 108 (stara oznaka M-4) dionica Ivanjska – Šargovac i lokalnog puta Zalužani – Dragočaj u naselju Ramići, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

U toku su radovi na izgradnji kružne raskrsnice na ukrštanju magistralnih puteva MI-115 Milići – Vlasenica – Han Pijesak i MII-506 Vlasenica – Tišća, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu MI-115 na dionici Karakaj 2 – Drinjača.

Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici magistralnog puta M-II 500 (stara oznaka M-14.1) Brod – Odžak, (mjesto Klakar Donji), u vremenu od osam do 15 časova radnim danima, dolazi do obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja. Obustava saobraćaja neće se izvoditi vikendom i u dane praznika.

Zbog izvođenja deminerskih radova na dionici regionalnog puta R-I 3104 Derventa – Podnovlje, u mjestu Gornji Božinci, u vremenu od 8.15 do 15.05 radnim danima, dolazi do povremenih obustava saobraćaja, u intervalima 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja saobraćaja. Obustava saobraćaja neće se izvoditi vikendom i državnim praznicima, prenose Nezavisne.

Na dijelu magistralnog puta M-I 113 Rača – Bijeljina – Ugljevik u toku su radovi na uređenju puta. Odvijanje saobraćaja izvodi se naizmjenično, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Na regionalnom putu R-I 5102 Čajniče – Miljeno u mjestu Luke, zbog aktiviranja klizišta, saobraćaj se odvija oteženo, jednom saobraćajnom trakom.

Zbog radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-I 2108 (stara oznaka R-415), dionica Jezero – Šipovo, saobraćaj će se povremeno obustavljati u vremenu od sedam do 17 časova, po potrebi, u trajanju do jedan sat.

Na regionalnom putnom pravcu R-II 1501 na dionici Starni Majdan – Lamovita, zbog izvođenja radova, dolaziće do izmjene u odvijanju saobraćaja.

U toku su radovi na magistralnom putu M-I 106 (stara oznaka M 16.1), dionica Klašnice 1 – Gornja Vijaka 1, gdje dolazi do izmjene u odvijanju saobraćaja.

Zbog radova, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja na magistralnom putu M-I 105 Modriča1-Vukosavlje (Jakeš) – Podnovlje – Šešlije – Johovac – Rudanka – Doboj – granica RS/FBiH (Karuše). Na istom magistralnom putu, ali na dionici Crkvina – Modriča 1, zbog radova na rehabilitaciji kolovoza, izmijenjen je režim u odvijanju

Zbog radova na rekonstrukciji regionalnog puta R-I 3106, dionica Tedin Han – granica RS/FBiH (Križ), izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

U toku su radovi i na izgradnji MHE, zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu M-I 108, dionica Kotor Varoš – Obodnik.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom saobraćajnom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila, saobraćaj se odvija na regionalnom putu R-476 Ukrina – Gornja Vijaka.

Na dionicama puteva: MEL Stanić Rijeka – Doboj – Derventa – GP Brod (do 10. Juna 2021),  i MEL Stanić Rijeka – GP Gradiška (do 15. maja 2021)  kretaće se prevoz vangabaritnog tereta.

Zabranjen je saobrćaj za teretna vozila ukupne mase preko 30 tona na nadvožnjaku broj 238 na magistralnom putu MI-101 dionica Klašnice 2 – Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju, jer nakon destrukcija nastalih mehaničim udarima nadožnjak nema dozvoljenu nosivost za realna saobraćajna dinamička opterećenja.

Na magistralnom putu M-18, dionica Brod na Drini – granica BiH/CG (Šćepan Polje), zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

(A.M.)