OC Jahorina i Istočno Sarajevo spremni da ugoste biciklistički karavan sa 150 učesnika Trke kroz Srbiju

Olimpijski centar Jahorina i Istočno Sarajevo spremni su da ugoste karavan od 150 biciklista koji će učestvovati na Trci kroz Srbiju 29, 30. i 31. jula.

Poručeno je ovo na Jahorini gdje je održana pres konferencija podom 59. izdanja najstarije biciklističke trke u regionu. Svečano predstavljanje ekipa zakazano je za 29. jul, kružna trka ulicama Istočnog Sarajeva prema programu je 30. jula, a 31. je start druge etape sa Jahorine odakle će se biciklisti uputiti ka Priboju.

– Velika je čast i priznanje za Jahorinu i Olimpijski centar što ovakva manifestacija počinje upravo kod nas. Međunarodna Trka kroz Srbiju je još jedan dokaz da je Jahorina planina sa ogromnim potencijalom za ljetni turizam, potrudićemo se da budemo dobri domaćini svim učesnicima. Zahvalila bih se predstavnicima biciklističkih saveza Srbije i RS, Vladi RS i gradonačelniku Istočnog Sarajeva što su prepoznali Jahorinu kao adekvantu destinaciju ali i svima koji su svojom podrškom doprinjeli realizaciji trke. Svi učesnici su dobrodošli da isprobaju sve ljetnje sadržaje na Jahorini i uživaju na planini i opuste prije početka trke. Posebno nas raduje da ljudi sve više uviđaju prednosti Jahorine i ljetnom periodu i odlučuju na planini provesti vrele ljetne dane. Takođe bih iskoristila priliku da kažem da su na Jahorinu u toku radovi na 7 značajnih projekata koji napreduju zaista odlično. Trenutno najzanimljiviji je svakako izgradnja Boba na šinama, najdužeg u regionu. Najveća ljetnja atrakcija na planini će biti puštena u pogon u toku avgusta, čija je planirana dužina 2.500 m – rekla je portparol Olimpijskog centra Jahorina Sanja Ćeremidžić.

Treći dan trke, 1. avgusta, planirane su dvije poluetape, kružna trka na Zlatiboru, a potom ista takva u Mionici, dok je 2. avgusta posljednja etapa od Mionice do Požarevca.

– Okupili smo vrlo jake timove iz zemalja okruženja, ali i Norveške, Bjelorusije, Feancuske, Bahreina. Samim tim trka osim sportskog ima veliki turistički značaj što su prepoznali svi gradovi domaćini, a mene posebno raduje što su to Istočno Sarajevo i njegove pripadajuće opštine – rekao je direktor trke Vladimir Kuvalja.

Predsjednik Biciklističkog saveza Srbije Branko Banović poručio je da dva saveza iz godine u godinu jačaju saradnju, što je potvrda i kroz trku “Beograd – Banjaluka” koja je održana već 13 puta.

Veliku podršku organizaciji dali su predstavnici Istočnog Sarajeva i Pala, a predsjednik Skupštine IS Miroslav Lučić i načelnik Pala Boško Jugović naglasili su da im je velika čast, ali i obaveza da budu dobri domaćini.

– Na Palama su trenutno odbojkaši i odbojkašice Srbije, uskoro će biti svjetski biciklisti i možemo da kažemo da je to veliki korak za nas – rekao je Lučić.

PAROVIMA TREBA VIŠE OD 2.500 KM U najavi veća finansijska pomoć za vantjelesnu oplodnju

Grad Banjaluka trebalo bi da poveća pojedinačne iznose za sufinansiranje procesa vantjelesne oplodnje koje dodjeljuje parovima na javnom konkursu. Iz gradskog budžeta godinama se sufinansira pokušaj vantelesne oplodnje, a parovima koji prirodnim putem ne mogu dobiti bebu dodjeljuje se jednokratna pomoć od 2.500 KM. Prijaviti se mogu žene do 42 godine starosti sa prebivalištem na

ANALIZA: Kako su po izbornim jedinicama raspoređene Nešićeve i Pavićeve pristalice u DNS-u?

Godinu dana nakon posljednjih opštih izbora, DNS preživljava najteže trenutke od osnivanja. Nekad čuvena “šestorka” unutar ove stranke, redom miljenici Marka Pavića, podijelila se u dva tabora, s dobrim izgledima da Nenad Nešić preuzme vođenje stranke, i pored svih protivljenja. Ako se desi suprotno, postaviće se pitanje daljeg opstanka DNS-a na politićkoj mapi RS. Krenimo

Smijeh i dječja pjesma na otvaranju “Snješkova”

U Dječijem pozorištu RS danas u 18 časova svečano je otvoreno “Snješkovo”. Vesela dječica sa svojim roditeljima uživali su u zabavi ali i u dobro poznatim likovima Snješka, Deda Mraza, ali i čarobnjaka Merlina i popularne Maše. Mališane je zabavljala vesela i raizgrana ekipa iz banjalučkog dječijeg hora “Vrapčići”. “Snješkovo” je, nakon sedam godina, po

SOCIJALISTI PREDLAŽU: Dragutin Škrebić kandidat za načelnika opštine Teslić

Opštinski odbor Socijalističke partije u Tesliću ne namjerava da ima pasivnu ulogu na lokalnim izborima iduće godine, o čemu svjedoči i objava SP na društvenim mrežama da za načelnika ove opštine predlažu Dragutina Škrebića, odnedavnog direktora Inspektorata Republike Srpske i ranijeg predsjednika Unije udruženja poslodavaca RS. Objavu prenosimo u cijelosti. “Dana 12. 12. 2019. godine