Vijesti 05.03.2016.

Očajni otac ostavio poruku: “Zaposlite mi djecu”, pa pucao sebi u glavu

ČITANJE: 2 minute
gorazde groblje
Muhamed Homoraš (48) juče je oko podneva izvršio samoubistvo na gradskom groblju Kolijevke u Goraždu. Obišao je nišane svoje braće, napisao oproštajno pismo u kojem je vlasti zamolio da mu zaposle djecu, izvinio se svima koji ga poznaju i iz poluautomatske puške – PAP pucao sebi u glavu.

Uviđaj na mjestu tragedije na kojem je prekinut život čovjeka koji je povremeno obavljao građevinske poslove obavili su inspektori MUP-a BPK Goražde uz nadzor kantonalnog tužioca Lazara Draška.

Radnik komunalnog preduzeća koji je nedaleko od mjesta samoubistva kopao mezar vidio je Homoraša kada je došao na mezarje. Izašao je iz svog golfa i najprije otišao do nišana Nermina Homoraša, a potom do mezara Ekrema Homoraša.

Nakon kraćeg zadržavanja vratio se u automobil najvjerovatnije kako bi napisao oproštajno pismo, koje su istražitelji pronašli, obavio je nekoliko telefonskih poziva, a potom izašao i iz gepeka automobila nešto izvadio.

Svjedok nije mogao da vidi da se radi o pušci kojom će, nakon što se sakrio iza vozila, Muhamed Homoraš pucati sebi u glavu. U jakni je imao oglas za prijem namještenika u jednu javnu instituciju.

-Nisam više mog'o da izdržim ovaj način života. Molim ljude koji mogu i koji su na položaju vladajuće strukture da mi izađu u susret djeci sa zaposlenjem. Neka mi svi koji me poznaju halale. Neka mi porodica i familija oproste- posljednje su Muhamedove riječi ispisane na stranici njegovog rokovnika, prenosi Dnevni avaz.

Po obavljenom uviđaju, kantonalni tužilac Draško kaže da su isključene sve mogućnosti da se radi o krivičnom djelu te da je istraga, praktično, okončana.

-Očito je riječ o samoubistvu čovjeka koji je bio u teškoj situaciji, iz koje nije mogao naći izlaza. U ovakvim slučajevima, prema iskustvima ljekara sudske medicine, dolazi do nedostatka dispozicije za životom, tako da se teška situacija ne može prihvatiti kao opravdan razlog za ovakav korak- kazao je Draško.

(Avaz)