Vijesti 10.12.2022.

Očekuje se snijeg, prati se i stanje vodotoka na području Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta

Po najavama Republičkog hidrometeorološkog zavoda, u večernjim časovima očekuju snježne padavine, a iz Grada poručuju da je zimska služba je u pripravnosti.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je potvrdio da su sve ekipe u pripravnosti, te da su spremne da reaguju kako bi svi putevi bili prohodni, posebno u višim predjelima.

Ističe da će, u skladu sa upozorenjem na veću količinu padavina koje mogu uticati na bujične potoke i nivo vodostaja, biti praćeno i stanje vodotoka na teritoriji grada, te da će nadležne službe u skladu sa situacijom djelovati.

Uporedo, pratimo i efekte preduzetih mjera koje se tiču grijanja u gradu – rekao je Stanivuković, te najavio da je za sutra zakazana sjednica Štaba za vanredne situacije, na kojoj će biti raspravljano o svim navedenim temama, prenosi Srpskainfo.

Iz Grada podsjećaju da je tokom prošle zimske sezone urađena modernizacija vozila zimske službe, te je uveden sistem za praćenje GPS, a sve kako bi nadležne gradske službe u svakom trenutku imale uvid gdje se vozila nalaze, što doprinosi efikasnijem radu zimske službe.