“OČEKUJEMO PRAVI SPEKTAKL” Borac želi da nanese prvi poraz Željezničaru

Lideru se ne prijeti, ali u Borcu ističu da će uraditi sve da nanesu prvi poraz sarajevskom Željezničaru u novoj sezoni. 

Oba tim ulaze u derbi nakon izuzetno efikasnog izdanja u Kupu, gdje su rivale Zvijezdu 09 i MLadost DK ”počastili” sa po šest golova.

Trener Branislav Krunić u ovom meču neće moći da računa na Vladana Danilovića zbog kartona, te povrijeđene Denisa Čomora, Demira Jakupovića te već duže vrijeme Aleksandra Subića.

– Očekujem pravi spektakl. Željezničar je sa Amarom Osimom uvijek kandidat za titulu, što su pokazali i u ovoj sezoni gdje su trenutno na prvom mjestu. I to bez poraza. Lideru se ne prijeti, oni su blagi favoriti, ali to ne znači da nećemo ići na trijumf. Željezničar nam dolazi nakon dvije pobjede, u dobroj smo formi i imamo dobru atmosferu. Nemamo imperativ ali sigurno im neće biti lako jer smo veoma motivisani i očekujem od igrača da pruže maksimum u nadam se prelijepom ambijentu ispunjenog stadiona. Borac igra sve bolje i to je ohrabrenje pred meč. Postigli smo devet golova u dva meča i to je donijelo dodatno samopouzdanje – rekao je Krunić.

Napadač Saša Kajkut takođe ističe da je Željezničar u odličnoj formi što pokazuju rezultati.

– Naša ekipa je u odličnom stanju, veoma smo motivisani pred derbi. Oni su blagi favoriti ali sigurno da im mi imamo svoje adute. Sigurno je da ćemo pružiti maksimum kako bi se na kraju mi radovali i nanijeli prvi poraz Željezničaru – istakao je Kajkut.

Derbi meč 12. kola je u nedjelju u 17.30 časova.

(Srpskainfo)

ŠERANIĆ: Utvrditi ko zaista traži posao, a ko je na birou zbog osiguranja

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da se suština inicijative poslovne zajednice u Srpskoj o izmjeni Zakona o zdravstvenom osiguranju da se utvrdi ko putem biroa zaista traži posao, a ko je prijavljen samo zbog ostvarivanja prava na zdravstveno osiguranje.

DODIK: Ne smijemo dozvoliti da granica na Drini bude i NATO granica

Srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, prisustvovao je danas vojnoj vježbi “Sloboda 2019” u Srbiji, nakon čega će razgovarati sa premijerom Ruske Federacije, Dmitrijem Medvedevim. Nakon vojne vježbe Dodik poručuje da je prikazana organizovanost, opremljenost i odlučnost Vojske Srbije, što prije samo 10 godina nije bilo moguće. “Po ovom prikazu se vidi da je vojska

KOMENTAR: PDP-ova politika jeftinih fraza

Zamislite samo koliko je SDS postao nebitna, marginalana politička opcija kada je PDP Mladena Ivanića, sa svojih šest ili sedam odsto podrške, suvereno stao na čelo opozicionog bloka u Republici Srpskoj.