Očišćeni svi putni pravci, javni prevoz funkiconiše bez problema

Ekipe zimske službe na vrijeme su počele sa čišćenjem snijega tako da su svi putni pravci na području grada prohodni, a javni prevoz funkiconiše bez većih problema.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić kaže da se radi na svih osam seoskih i šest gradskih područja.

-Putevi prvog prioriteta su očišćeni, a u skladu sa Programom rada zimske službe čiste se i putevi drugog i trećeg prioriteta. U gradu se mašinski i ručno čiste prilazi i pješačke staze. Jutros smo dobili informaciju od svih prevoznika da se javni prevoz odvija bez problema, sve linije gradskog i prigradskog prevoza, uz neznatna kašnjenja i poteškoće, redovno se održavaju- ističe Sandić.

On podsjeća da su bez obzira na to što su dnevne temperatutre u „plusu“, tokom noći biti bačene dovoljne količine soli i abrazivnog materijala radi sprečavanja poledice.

-Svim učesnicima u saobraćaju preručujemo da se prilagode uslovima na putu – naglasio je načelnik Sandić, te uputio apel građanima da izvrše svoj dio obaveza i očiste snijeg ispred svojih objekata.

Sporne naplatne kućice “nestaju” do 20. septembra

Uklanjanje naplatnih kućica na magistralnom putu Banjaluka – Klašnice počinje danas, a pošto je rok za izvođenje radova 45 radnih dana sporni objekti trebalo bi da budu premješteni do 20. septembra.

UHAPŠEN U BRISELU Zatražili izručenje Radinkovića

Ministarstvo pravde BiH zatražilo je od belgijskih vlasti izručenje Nenada Radinkovića (30) iz Laktaša, koji je pravosnažno osuđen na četiri godine zatvora za saobraćajnu nesreću u kojoj je u Banjaluci poginuo Banjalučanin Nikola Đurović (21), potvrđeno je “Nezavisnim”.