Magazin 06.10.2015.

Očistite organizam od nikotina uz ove namirnice

ČITANJE: 1 minuta
cijedjena-pomorandza
Detoksikacija nakon pušenja je najefikasnija uz ove namirnice.

Ako već ne možete bez cigareta, pokušajte da smanjite njihov negativan uticaj na zdravlje. Ove namirnice imaju odličan uticaj i preporučuju se za detoksikaciju nakon pušenja.

Sok od cijeđene pomorandže

Ovo je vrlo efikasan domaći lijek za izbacivanje nikotina iz organizma, naročito za one koji žele potpuno da prekinu sa pušenjem.

Brokoli

Nivo nikotina u organizmu možete smanjiti i tako što ćete jesti brokoli. Ovo zeleno povrće je bogato vitaminima B5 i C koji će efikasno zamijeniti vitamine koji se gube pušenjem cigareta.

Sok od šargarepe

Kada dospije u organizam, nikotin ulazi u krvotok i u tijelu se zadržava i do tri dana. Sok od šargarepe može umanjiti negativan uticaj cigarete na organizam. Ovaj napitak je bogat vitaminima A, C, K i B koji su efikasni u izbacivanju toksina iz organizma.

Pored ovih namirnica tu je svakako i voda koja može da izbaci skoro sve štetne stvari iz organzima, uključujući i nikotin. Ako dnevno popijete osam čaša vode, možete znatno smanjiti negativan uticaj pušenja. Običnoj vodi možete dodati i kriške limuna i pomorandže kako biste oplemenili ukus.

(Hr.n1info.com)