Vijesti 27.02.2017.

Od 1. marta humanitarni broj za Snežanu Puhalo

ČITANJE: 1 minuta

Snežana Puhalo prevezena je na liječenje u Padovu, gdje bi trebalo da joj bude transplantirana jetra. Za skupo liječenje sav novac još nije obezbijeđen.

U decembru prošle godine pojavili su se prvi simptomi, a već u januaru ljekari beogradske VMA konstatovali su Vilsonovu bolest, od koje je Snežani stradala jetra.

“Želim da se zahvalim svima koji su pomogli i koji to namjeravaju. Posebno se zahvaljujem načelnici Kalinovika Milevi Komlenović”, rekla je kroz suze Snežana pred polazak.

Hrabra studentkinja vjeruje u ozdravljenje. S njom u Padovu krenuo je i brat Milan koji će joj biti velika podrška.

O novcu je najteže govoriti časnoj i skromnoj porodici Puhalo. Teško im je tražiti pomoć, a najmanje 85 hiljada evra biće potrebno za boravak u bolnici, lijekove, postoperativni tretman…

“Imam potvrdu da će finansijska pomoć stići iz kabineta predsjednika Republike, a naznake stižu i iz kabineta člana Predsjedništva iz RS. Određeni broj građana, opštine, ljudi, zovu i pitaju do kada je rok za pomoć. Moram istaći da je najveći donator IFT hidroelektrana Ulog, naš koncesionar koja je uplatila 20 hiljada maraka”, naglasila je načelnica Komlenović.

Od 1. marta biće aktiviran MTEL-ov humanitarni broj 1415, a na ime Snežane Puhalo u NLB banci otvoreni su računi:

Računi otvoreni kod NLB banke a.d. Banjaluka

562-006-81086626-27 (KM)

IBAN: BA 395620068137887951 /SWIFT BIC RAZBBA22 /devizni račun/ na ime Snežana Puhalo.

(RTRS)