Vijesti 30.08.2016.

Od 120 autobusa 32 ”pala” na tehničkom pregledu

ČITANJE: 1 minuta

Akcija besplatne kontrole tehničke ispravnosti i opremljenosti autobusa počela je 24. avgusta i trajaće do 10. septembra, a od početka akcije do juče, širom Republike Srpske izvršen je tehnički pregled 120 autobusa, od čega su nepravilnosti utvrđene na 32 autobusa.

Nedostaci su se odnosili na kočioni sistem, upravljački mehanizam i na svjetlosnu signalizaciju.

Ovu akciju organizovali su Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Privredna komora Republike Srpske, Asocijacija stanica za tehnički pregled, Stručna institucija za tehnički pregled vozila i Auto-moto savez RS.

Neđo Trninić, ministar saobraćaja i veza Republike Srpske, danas je sa saradnicima posjetio stanicu za tehnički pregled “Boksit” u Banjaluci, kako bi se uvjerio u ispravnost vanredne kontrole tehničke ispravnosti autobusa.

“Tehnička kontrola autobusa sprovodi se tradicionalno još od 2010. godine, a pred početak školske godine, kako bismo na taj način obezbjedili što sigurniji prevoz naših đaka i učenika do škole. Zadnje dvije godine ovo je besplatni tehnički pregled, a ima za cilj da prevozničke kompanije izvrše besplatnu vanrednu provjeru tehničke ispravnosti autobusa pred početak škole. Ovo je jedna vrlo pozitivna manifestacija koju ćemo se truditi da zadržimo i ubuduće“, rekao je Trninić.

(nezavisne.com)