Vijesti 10.10.2016.

Od četvrtka toplije

ČITANJE: 1 minuta

U Republici Srpskoj će narednih dana biti uglavnom hladno i kišovito, a toplije vrijeme očekuje se u četvrtak i petak kada će temperatura dostići i 20 stepeni Celzijusovih, potvrđeno je u Republičkom hidrometeorološkom zavodu.

Sutra će biti oblačno, tmurno i hladno, mjestimično sa kišom i pljuskovima na jugu, dok se na zapadu, uz priliv hladnijeg vazduha, može očekivati slab snijeg na planinama.

“Najviša dnevna temperatura biće od sedam do 11, na jugu oko 17 stepeni Celzijusovih”, rekao je dežurni meteorolog Igor Kovačić.

U srijedu, 12. oktobra biće oblačno i hladno sa kišom, na jugu i jugoistoku očekuju se jače padavine, a na planinama snijeg.

Najviša dnevna temperatura biće maksimalno 13, na jugu oko 16 stepeni Celzijusovih. U četvrtak, 13. oktobra, oko rijeka i po kotlinama u Srpskoj očekuje se prolazna magla, a tokom dana biće sunčano i malo toplije vrijeme.

“Popodne i uveče očekuje se naoblačenje sa zapada. Dnevna temperatura vazduha biće od 12 do 18 stepeni Celzijusovih”, naveo je Kovačić.

U petak, 14. oktobra, tokom dana biće suvo i još toplije vrijeme uz promjenljivu oblačnost. Najviša dnevna temperatura od 15 do 20 stepeni Celzijusovih.

(MojKontakt)