Vijesti 07.09.2021.

Od danas radi još jedna ARI ambulanta

ČITANJE: 1 minuta

Zbog povećanog broja lica koja se javljaju u ARI ambulante (ambulante za akutne respiratorne infekcije) JZU “Dom zdravlja” u Banjoj Luci otvorio je još jednu ARI ambulantu u MZ Starčevica, koja je počela sa radom danas, 7. septembra. Ambulanta se nalazi na adresi Ulici Jug Bogdana 66 i smještena je u prostoru koji je služio za laboratorijske usluge.

ARI ambulanta u MZ Starčevica radiće u dvije smjene, sa po jednim timom. Radno vrijeme prve smjene je od 07:00 do 13:00 časova, dok će druga smjena raditi od 14:00 do 20:00 časova, svakim radnim danom kao i u dane vikenda.

Broj telefona u ARI ambulanti u MZ Starčevica na koji se mogu javiti lica sa simptomima akutnih respiratornih infekcija je 051/433-731. Pregled se može zakazati i putem timova porodične medicine.

-Pored otvaranja ove ambulante povećali smo i broj timova koji će raditi u ARI i kovid ambulantama u naselju Dolac. Tako će od 07. septembra umjesto šest dosadašnjih timova na ovoj lokaciji raditi osam timova. Dodatna dva tima biće smještena u kontejneru ispred ARI i kovid ambulanti – saopštili su iz Doma zdravlja i zaključili da sada sa licima kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa, kao i kod lica kod kojih postoji sumnja na kovid, radi ukupno deset timova raspoređenih na ova dva lokaliteta.

(E.M)

Oznake: ARI ambulanta