Vijesti 26.08.2015.

Od danas u upotrebi aplikacija “BL bus”

ČITANJE: 1 minuta

bl bus

Stanovnici Banjaluke od danas mogu da koriste besplatnu aplikaciju “BL bus”, koja pruža informacije o redovima vožnje gradskih i prigradskih linija u javnom prevozu, trasama i rasporedu stajališta na uličnoj mreži, kao i o pregledu polazaka u realnom vremenu.

Aplikacija omogućava i pretraživanje po liniji ili stajalištu, pregled linija i polazaka po stajalištima, kreiranje putovanja, dostavljanje obavještenja putnicima, te direktno dostavljanje primjedbi i sugestija putnika.

“BL bus” aplikacija dostupna je na internet strani bl-bus.com za android i IOS platforme.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da će se modernizaciji javnog prevoza morati posvećivati sve više pažnje i da je ovo jedan od prvih koraka u stvaranju bolje komunikacije sa građanima.

Šef Odsjeka za saobraćaj Slavko Davidović rekao je da je u aplikaciju uneseno oko 8.000 polazaka i da su u njoj dostupne imejl-adrese, kao i brojevi telefona svih prevoznika na području grada.

On je dodao da pokretanje aplikacije predstavlja prvu fazu, dok je u drugoj fazi predviđena i njena verzija na engleskom jeziku za potrebe stranih turista koji dolaze u Banjaluku.

– Za početak sljedeće godine planirano je postavljanje “ku-ar” kodova na određenim stajalištima, čijim bi skeniranjem korisnik automatski odlazio na ovu aplikaciju- rekao je Davidović.

On je za početak septembra najavio i štampanje oko 20.000 klasičnih brošura sa redom vožnje koje će biti besplatno distribuisane građanima.