Vijesti 06.08.2020.

Od jeseni praksa za 21 studenta u Gradskoj upravi i preduzećima

ČITANJE: 1 minuta

Početkom akademske godine 21 student Univerziteta u Banjaluci počeće sa obavljanjem prakse u Gradskoj upravi, odnosno preduzećima čiji je osnivač grad.

Nakon sastanka sa gradonačelnikom Banjaluke Igorom Radojičićem, rektor Univerziteta Radoslav Gajanin rekao je da će praksu sticati najbolji studenti sa konkursa.

“Ovo je treća godina zaredom u kojoj studenti Univerziteta u Banjaluci stiču praktične vještine u Gradu”, kaže Gajanin i dodaje da je najveći broj njih sa Pravnog fakulteta i Ekonomskog fakulteta, ali da ih ima i sa Arhitektonsko-građevinsko-geodetskog, Prirodno-matematičkog, Filozofskog i Tehnološkog fakulteta.

Gajanin je rekao da će se internim aktima ići ka tome da studentska praksa bude obavezna, a ne fakultativna kao do sada.

Na sastanku je istaknuto da će Grad podržati i realizaciju projekta edukativnog centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje u prostoru kampusa koji bi služio kao nastavna baza za buduće vaspitače.

Po završetku izgradnje ovaj edukativni centar bi bio u sistemu gradskog Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Gajanin je rekao da je cilj da do kraja naredne godine bude realizovana izgradnja edukativnog centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, te da je Vlada Srpske dala podršku za realizaciju ovog projekta.

Radojičić je rekao novinarima da obje strane imaju puno interesa za saradnju i zajedničkih poslova i projekata, te podsjetio da je Univerzitet vodio postupak selekcije stažista.

(Srna)

Oznake: praksa, studenti