Od marta u Jemenu poginulo više od 400 djece

rat u jemenu

rat u jemenu

Od marta ove godine do danas, broj smrtno stradale djece u višemjesečnom brutalnom konfliktu u Jemenu premašuje cifru od 400. Više od 600 ih je ranjeno, dok je povećan i broj mladih koji su regrutovani kao borci, saopštio je danas UNICEF.

U prosjeku svakog dana u Jemenu pogine osmoro djece od kada su borbe počele , navodi agencija UN za zaštitu djece.

Koalicija koju predvodi Saudijska Arabija od marta bombarduje položaje Huti pobunjenika, koji imaju podršku Irana, u pokušaju da ponovo dovedu na vlast predsjednika Abda Rabua Mansura Hadija, koji je otišao u egzil u Rijad.

U ratu je poginulo više od 4.300 ljudi, među kojima je mnogo civila, a bolest i glad proširili su se širom zemlje.

Više od 1,3 miliona ljudi prisiljeno je da napusti svoje domove , a humanitarna pomoć hitno je potrebna za skoro deset miliona djece, odnosno za 80 odsto lica mlađih od 18 godina, podaci su UNICEF-a.

U izvještaju se takođe navodi da je broj djece koja su regrutovana kao borci u 2015. godini udvostručen na 377 sa 156 u 2014. godini.

(Agencije)

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba

“BIO JE SMAK SVETA”: Matija Bećković govorio poeziju u NUB RS

U Banjaluci je održano veče akademika Matije Bećkovića o temi “Bio je smak sveta”, što je i naziv njegove knjige novih i izabranih pjesama. Bećković je uoči ove večeri citirao za Srnu dio naslovne pjesme: “Bio je smak sveta, a mi smo od smaka mislili da je provala oblaka, od sudnjeg dana da je nepogoda,

Dodik i Cvijanovićeva se sastali sa Medvedevim

U Beogradu je večeras održan sastanak srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović sa premijerom Ruske Federacije Dmitrijem Medvedevim. “Naša saradnja sa Ruskom Federacijom je odlična. Naravno da Republika Srpska ima mnogo bolje odnose sa Rusijom nego ostali dio BiH. U Banjaluci gradimo rusko- srpski centar, koji je dokaz velikog