Vijesti 29.01.2016.

Od nove cijene pojedinačne karte na dobitku samo prevoznici!

ČITANJE: 3 minute
gradski autobusi
Većina građana, posebno penzioneri, đaci i studenti, razočarani su dogovorom Gradske uprave i prevoznika po kojem pojeftinjuje samo cijena pojedinačne karte, dok cijene mjesečnih karata, koje se i najviše prodaju, ostaju iste.

Nikome nije jasno šta je zapravo u interesu građana postignuto ovim dogovorom kada je broj onih koji kupuju pojedinačnu kartu, koja sada košta 1,40 KM, zanemarljiv u odnosu na one koji kupuju mjesečnu kartu čija cijena nije promijenjena.

Članovi Savjeta za analizu zahtjeva za korigovanje cijena komunalnih usluga pri kabinetu gradonačelnika predložili su, nakon urađene analize, smanjenje cijene i pojedinačnih i mjesečnih karata za 20 odsto. To, nažalost, nije uvaženo, tako da se postavlja pitanje, kakav je to ugovor potpisan s prevoznicima kada oni mogu izbjegavati pojeftinjenja čak i kada su za to stvoreni uslovi.

Štetni ugovor

Pomenuti ugovor smo tražili iz Gradske uprave, ali uprkos tome što je riječ o temi o kojoj bruji grad, nismo dobili uvid u pomenuti dokument. Po svemu sudeći potpisan je ugovor koji ponovo ide na štetu građana i grada, a u korist prevoznika, jer je, kako smo saznali, ugovorom određena fiksna cijena od 1,60 KM, ali nije utvrđen način njene promjene.

Gradonačelnik Slobodan Gavranović je, kako nam je ispričao član pomenutog savjeta Dragutin Bošković, rekao da ima mehanizme da primora prevoznike da povuku ovu cijenu.

– Na sastanku s gradonačelnikom smo zaključili da cijene moraju ići dolje i to na 1,30 KM. Mi smo predlagali 20 odsto, a grad 17,5 odsto. Na kraju je prihvaćen prijedlog prevoznika, ali pojeftinjenje nije primijenjeno na mjesečne karte. Kao savjet dali smo mišljenje gradonačelniku, a šta se dogodilo ne znamo. On daje saglasnost na prijedlog prevoznika ili ga odbija. Vjerovatno je popustio pod pritiscima prevoznika. Ugovor nismo imali prilike da vidimo, ali nam je rečeno da je tu definisana fiksna cijena od 1,60 KM, bez kalkulacija o promjeni cijene – kaže Pressu Bošković, dodajući da je očigledno da je neko ko je pravio i potpisivao ugovor pogriješio.

Jedan od prijedloga savjeta bio je i taj da se dva puta godišnje radi analiza cijene s uključivanjem svih parametara, ali i kod naglog pada ili rasta cijene nafte na tržištu.

Ekonomska računica

Gavranović je pojasnio novinarima da je prvi gradski prijedlog od 1,30 KM bio zasnovan samo na analizi učešća goriva u cijeni karte i da nisu uzeli u obzir ostale troškove prevoznika.

– Mjesečne karte su već jeftine, zapravo, to nije ekonomska cijena. Sad kad saberete, vidjećete da je mjesečna karta mnogo jeftinija od pojedinačne karte po cijeni koja je sada važeća. To nećemo sada ni razmatrati jer to je beneficija koju, u stvari, daje prevoznik – rekao je gradonačelnik.

Po ovome bi se dalo zaključiti da su prevoznici godinama poslovali u minusu, te da su tek sad došli na zelenu granu. Nenad Ratković, član Udruženja penzionera Banjaluka kaže da bi mnogim penzionerima i najmanje sniženje značilo mnogo.

– Cijene penzionerskih mjesečnih karata nisu toliko visoke, ali nekome ko prima penziju od 170 KM svaka marka znači. Zamislite koliko bi to značilo nekome ko ima troje đaka u porodici. Prevoznici očigledno misle samo o uvećanju svog profita i već su iz ove situacije izašli kao pobjednici – priča Ratković.

Na današnjoj sjednici Skupštine grada odbornik Boran Bosančić će, kako kaže, na aktuelnom času tražiti pojašnjenje od gradonačelnika i uputiće zahtjev da sporni ugovor bude prezentovan javnosti.

Kolike bi trebalo da budu u cijene?

 

Aktuelne mjesečne karte

Radničke – 36,50 KM

Studentske i đačke – 26,10 KM

Penzionerske – 13 KM

Sa  umanjenjem od 20 %

Radničke – 30 KM

Studentske i đačke – 21 KM

Penzionerske – 10,50 KM.

(Press)