Vijesti 05.10.2022.

OD ROĐENJA POD TUĐIM KROVOM Večeras koncert za pomoć osmočlanoj porodici Gašić iz Banjaluke

ČITANJE: 1 minuta

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” organizuje večeras u Domu omladine “Koncert iz bloka” koji će početi u 19 časova.

Iz organizacije ističu da ulaznica košta 6 KM te da će sav prikupljen novac biti usmjeren za pomoć osmočlanoj porodici Gašić iz Zalužana.

– Kao i za “Trojku iz bloka”, sakupljen novac biće doniran za pomoć osmočlanoj porodici Gašić iz Zalužana nadomak Banjaluke. Oni žive kao podstanari u kućerku koji više liči na ljetnu kuću te im planiramo kupiti plac i na njemu izgraditi vlastiti dom, a za šta je potrebno više od 100.000 KM. Ponosni smo što prvi put u Banjaluci organizujemo koncert – rekli su iz HO “Srbi za Srbe”.

Uz muziku, ples i vedar duh, kažu oni, građani mogu očekivati dobru zabavu ali da je od svega, ipak, najvažnija nota humanosti.

– Večeras nastupa više izvođača, potrudili smo se da pronađemo ponešto za svačiji ukus. Tu su: Vanja Mišić, Sanja Čolić Zelić, Fjužna pruga, Marija Šestić, Anica Zrilić, a događaj otvaraju pobjednice ovogodišnjeg Đurđevdanskog festivala Marija Damjanović, Lana Nikodinović i Ana Dojčinović. Pozivamo sve da svojim prisustvom uveličaju događaj i pomognu porodici Gašić, a mi garantujemo odličnu atmosferu i dobar provod – kazali su iz organizcije.

Naime, Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe„ od 2006. godine prikupila je preko 9 miliona evra i pomogla 2.900 porodica koje žive širom Balkana.

Podsjećamo, sredinom avgusta šesti put zaredom organizovan je i sportsko – humanitarni turnir „Trojka iz bloka“, koji je održan na Trgu Krajine.

(A. S.)

Oznake: Srbi za Srbe