Magazin 14.02.2019.

OD STARTUPA DO POZNATOG BRENDA U BiH: Bubsi Beba slavi peti rođendan

ČITANJE: 4 minute

U susret petom rođendanu banjalučkog brenda Bubsi Beba, razgovarali smo sa Bubsi Tatom, kojeg poznajete pod imenom Đurica Štula. Za sebe voli reći da svira i masira, ali ovaj put je fokus na Bubsi Bebi. 

Kako izgleda balansiranje između dječijeg brenda, roditeljstva, masaže i muzike pročitajte u nastavaku.

Pet godina od startUp-a do brenda poznatog u BiH a i šire nije mala stvar te smo radoznali šta se novo priprema, šta radi Bubsi mama, kako je došlo do saradnje sa Ellom Dvornik, te koji su planovi za budućnost – ali prvo se podsjetimo početaka.

Kada i kako je nastala Bubsi Beba? 

Nastanak Bubsi Bebe se desio prije nekih šest i po godina, kada je supruga Slađana bila u trudna sa našom prvom bebom. Ja sam bio na putu, a po povratku me dočekala sa idejom da krenemo raditi dizjanirane dječije bodije. Ona je to prepoznala kao super zabavu i hobi za trudničke i porodiljske dane, a meni se ideja načelno dopala, mada nisam imao veze ni sa dizajnom, ni sa dječijom garderobom, a kamoli kako se od toga pravi brend. Nakon nekih godinu i po dana eksperimentisanja sa internet prodajom, te osvojenom nagradom kao najboji StartUP a na konkursu koji je organizovao ICBL, otvorili smo prvu “Bubsi Beba” prodavnicu koja se nalazila u centru te je u svom sastavu imala i kutak za dojenje što je u to vrijeme bilo jedinstveno za naš grad. Bio je to period uhodavanja i upoznavanja samog procesa prodaje, izrade, nabavke, te promocije proizvoda i posla u globalu. Bili smo prilično samouki.

Kako izgleda opstanak na domaćem tržištu uz brojnu konkurenciju i veliki izbor garderobe za male i velike? 

Proces opstanka je prilično zahtjevan i stresan, posebno jer se u posljednjih pet godina otvorilo mnogo prodavnica sa dječijom garderobom, a takođe je nekoliko velikih brendova došlo u naš grad, koji u svojoj ponudi imaju i dječiji program. Iz sadašnje perspektive, nisam siguran da bi se tako lako odlučili da se upustimo u sve kako što smo prije šest godina. Naša prednost je što smo se vremenom profilisali kao “Custom SHOP” tj. mjesto gdje kupci mogu biti kreativni te ostvariti neke svoje ideje i kombinacije koje ne mogu na drugim mjestima. Samim tim radna dinamika je malo drugačija, posebno otkad smo se orijentisali isključivo na web prodaju, ali – personalizacija, kvalitetni materijali i izrada, te brzina isporuke je nešto na čemu konstatno radimo te navedene osobine smatramo za našu prednost na tržištu.

Prije 3 mjeseca, Ella Dvornik je na svom instagramu objavila fotografije gdje su ona i ćerkica Ballie u bubsi ređendanskim kompletima. Kako je došlo do te saradnje i kakav je bio rezultat? Da li planirate neke nove saradnje? 

Do te saradnje je došlo zahvaljujući Ivi Funtek. Iva je naš kupac od prvih Bubsi dana, a u međuvremenu se profilisala u istinskog humanitarnog radnika. Pomogla je brojnim porodicama u Hrvatskoj, te pokrenula mnogo humanitarnih akcija. U jednoj od tih akcija bila je uključena i Ella. U tom periodu je bio rođendan od Ballie te nas je Iva zamolila da uradimo komplete jer bi baš naše stvari voljela pokloniti. Uradili smo komplete, slike su osvanule i bio je pravi bum, dosta ljudi nas je zapratilo, mnogo upita, narudžbi, te smo od srca zahvalni i Ivi i Elli na takvom razvoju događaja. U planu su i nove saradnje ali vrijeme će pokazati.

Šta radi Bubsi mama i koji su vam planovi za naredni period?

Za naredni period planiramo veliku rasprodaju ranijih kolekcija i izbacivanje novih za period proljeće ljeto. Ima nekih interesovanja da se naš brend pojavi u Ljubljani, ali – nećemo previše o tome. Što bi babe rekle – da se ne urekne. Što se Bubsi mame tiče, onda se vratila svojoj profesiji i velikoj ljubavi – arhitekturi, te povremeno uskače sa svojim sugestijama i kreacijama, ali sam ja tretnuo i tata i mama za Bubsi Bebu.

Kako se na sve obaveze oko Bubsi Bebe uklopite sa djecom, masažom, muzikom te ostalim dnevnim obavezama?

Iskreno – nije lako. Nekako se stiže, ali zna biti stresno. Djeca su veća, više je obaveza oko njih, oko posla stalno ima nešto, a na to sve valja pronaći i neko vrijeme za sebe, muziciranje, stvaranje. Nadam se da će u budućnosti stvari ipak doći u ravnotežu te da će biti više vremena za opuštanje i kreiranje nove muzike, koncerte i ostalo šta prati bavljenje muzikom.

(banjaluka.net)