Vijesti 31.12.2015.

Od sutra novi brojevi za plaćanje parkinga u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta
parking
Na području grada Banjlauka od sutra će u funkciji biti novi brojevi za plaćanje parkinga SMS porukom, rečeno je u Gradskoj upravi.

Za jedan sat parkiranja u prvoj zoni poruku treba poslati na broj 083 51 01, dok je za isto vrijeme parkiranja u drugoj zoni potrebno poslati poruku na broj 083 51 00. Za cjelodnevno parkiranje u prvoj zoni broj je 083 51 02, a u drugoj 083 51 03.

Građani parking mogu platiti tako što će poruku, u kojoj je navedena registarska oznaka automobila i to bez crtica, poslati na odgovarajući broj, a ako je transakcija uspješno obavljena, pošiljalac će dobiti povratnu poruku sa svim podacima i potvrdom o plaćenom parkingu.

Svaki korisnik ove usluge, deset minuta prije isteka vremena plaćenog parkinga, dobija poruku sa obavještenjem da mu vrijeme parkiranja ističe i da ga, ukoliko želi, može produžiti slanjem nove poruke sa upisanom registarskom oznakom vozila.

Cijene parkiranja ostaju nepromijenjene s tim da se, kao i do sada, svaka poslana inicijalna poruka naplaćuje u zavisnosti od tarifnog sistema mobilnog operatera.

Jednom porukom plaća se jedan sat parkiranja, osim ako se ne plaća cjelodnevno parkiranje, a svaka poruka obavještenja kojom se ne kupuje karta za parkiranje je besplatna.

(Agencije)