Vijesti 10.07.2024.

Od sutra redovan rad signalno-sigurnosnog sistema na prelazu “Zalužani”

ČITANJE: 1 minuta

Sutra se u redovan rad pušta uređaj za elektronski signalno-sigurnosni sistem osiguranja prelaza “Zalužani”, čime se ukida ograničena brzina saobraćanja vozova na toj dionici od 30 kilometara na čas, saopšteno je iz “Željeznica Republike Srpske”.

– Uređaj se u redovan rad pušta u 12 časova, nakon uspješno realizovanog probnog perioda. Prilikom približavanja prelazu preko željezničke pruge svi učesnici u drumskom saobraćaju obavezni su da prilagode kretanje vozila da bi se bezbjedno zaustavili ispred prelaza i uređaja za davanje svjetlosnih znakova kojima se najavljuje približavanje voza – dodaje se u saopštenju ŽRS.

Navode da, unapređenje, modernizaciju i podizanje višeg nivoa bezbjednosti na prelazima ŽRS, se realizuje u skladu sa finansijskim mogućnostima i planom aktivnosti na povećanju bezbjednosti prelaza.

ŽRS su pozivale sve lokalne zajednice kroz koje prolazi željeznička pruga u Republici Srpskoj da se aktivno uključe u rješavanje pitanja prelaza i budu partner u rješavanju aktuelnih problema kada je u pitanju podizanje nivoa bezbjednosti drumskog i željezničkog saobraćaja.