Sport 02.07.2016.

Od velike nagrade Banjaluke do “velike ujdurme”

ČITANJE: 1 minuta

Na autodromu u Žalužanima trebalo je da se vozi velika nagrada Banjaluka u kartingu, ali bez problema nije moglo. Umjesto priča o “brzini u krivini”, najviše se pričalo o gumama.

I to ne o onima na kartingu, nego o gumama koje su trebale da posluže kao zaštitna ograda. Sve je počelo dan ranije.Nastao je problem.

U sportskom automoto savezu Srpske tvrde, da su, N.N. llica noć uoči trke na svoju inicijativu odnijela oko 500 komada zaštinih guma čime je narušena putanja i bezbjednost staze, a kako kažu u saopštenju o svemu su obavijetili i MUP zbog pričinjene im štete. Nakon toga su odlučili da otkažu trku.

Oni koje koje smo zatekli na stazi, tvrde drugačije-bezbjednost nije bila dovedena u pitanje i svu krivicu prebacuju na Savez.

Zvuk kartinga ipak je brujao Zalužanima. Takmičari su na svoju inacijativu sjeli u jurilice kako bi kako kažu pokazali, da su u pravu i da nije bilo razloga da se trka otkaže.

Incidenata na stazi tokom revijalne trke nije bilo, ali se Velika nagrada Banjaluke pretvoirla u Veliku ujdurumu sa gumama. Pobjednika nije bilo, dok je gubitnik cjelokupan auto moto sport Srpske.

(ATV)