Vijesti 29.05.2021.

ODAO POČAST ŽRTVAMA: Sanjin Memić iz Mostara krenuo na biciklistički maraton “Tiha vožnja za Srebrenicu”

ČITANJE: 1 minuta

Na biciklistički maraton pod nazivom “Tiha vožnja za Srebrenicu” jutros je sa trga Musala krenuo poznati mostarski biciklista Sanjin Memić iz Biciklističkog kluba Mostar kako bi odao počast žrtvama u Srebrenici.

Kazao je kako je ovo njegov prvi veliki maraton u kojem će tokom jednog dane preći 290 kilometara i da vožnja nije u etapama, nego cjelodnevna, prenosi Klix.ba.

Naglasio je da prijatelji iz Kluba s njim voze do Salakovca, a nakon toga cijelo vrijeme ima pratnju u ovoj misiji.

“Ovo je moj skromni doprinos da odam počast nevinim žrtvama, koje su stradale u genocidu, da se više nikad i nikome ne ponovi Srebrenica”, kazao je Memić uoči polaska iz Mostara.

Zahvalio je svima koji su ovaj maraton podržali i naglasio kako želi da „Tiha vožnja od Mostar do Srebrenice postane tradicija.

Sanjin Memić je javnosti poznat kao biciklista koji je uspješno izvršio takozvani Everesting. On je na brdu Fortica iznad Mostara vozio zbirno 224,33 kilometra na visinu Everesta, na nadmorsku visinu od 8.848 metara.

U Memorijalnom centru Potočari ovoj Mostarca i njegovu pratnju u večernjim satima će dočekati Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica, predstavnici udruženja i građani.

(Klix.ba)