Vijesti 02.12.2015.

Odbačena prijava protiv Dragića i Vučićevića, postupak protiv Kornica

ČITANJE: 1 minuta
aleksandar kornic
Više tužilaštvo u Beogradu odbacilo je danas krivičnu prijavu koju je Aleksandar Kornic podnio protiv Damira Dragića i Dragana J.Vučićevića, dok će protiv Kornica biti pokrenut postupak zbog lažnog prijavljivanja, koji će voditi nadležno osnovno javno tužilaštvo.
 U saopštenju Višeg tužilaštva se precizira da je u predistranom postupku utvrđeno da Dragić i J. Vučićević nisu izvršili krivična djela koja su im prijavom Kornica stavljena na teret, kao ni bilo koje drugo krivično djelo za koje bi se gonjenje preduzimalo po službenoj dužnosti.

 

Kornic je 23. novembra podnio krivičnu prijavu protiv Dragića i Vućićevića zbog krivičnih djela prinude, povrede slobode govora i javnog istupanja i krivičnog djela zloupotrebe povjerenja.

Tužilaštvo je prije nekoliko dana dalo zahtjev policiji za prikupljanje potrebnih obavještenja u vezi Korniceve krivične prijave u kojoj je spomenut i premijer Aleksandar Vučić, koji se dobrovoljno javio policiji radi poligrafskog testiranja.

Kako je ranije rekao ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, Vučić je prošao poligraf, koji je pokazao da nema veze s događajima iz prijave.

(Novosti.rs)