ODBIJEN ZAHTJEV OPOZICIJE: Ne mogu skupljati potpise na Trgu Krajine zbog turnira

Gradska uprava Banjaluka odbila je danas zahtjev narodnih poslanika Draška Stanivukovića, Jelene Trivić i Nebojše Vukanovića za potpisivanjem peticija na Trgu Krajine.

Oni su na prošlonedjeljenom mirnom okupljanju građana u parku „Mladen Stojanović“ istakli da će organizovati potpisivanje peticija da se građanima vrati Trg Krajine, da se do kraja ispita afera „piralen“ i da se dostave na uvid diplome svih zaposlenih u javnoj upravi Srpske.

U Gradskoj upravi su istakli da dozvola za potpisivanje peticija može biti izdata tek narednog ponedjeljka, 15. jula, jer se do tada održava turnir u malom fudbalu „Jelen kup Banjaluka“.

– Ovo odlaganje nas neće zaustaviti. Naredne sedmice krećemo sa prikupljanjem potpisa za oslobađanje Trga i rješavanje afere „piralen“, a nakon toga ćemo se baviti problemom diploma zaposlenih u javnom sektoru – istakao je Stanivuković.

(Srpska Cafe)

U NP RS dodijeljene nagrade za najbolja umjetnička ostvarenja

U Narodnom pozorištu Republike Srpske na Velikoj sceni premijerno je izvedena predstava “Što te nema” autora Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića, koja je nastala u koprodukciji Narodnog pozorišta RS, Narodnog pozorišta u Mostaru i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

SNSD: Interes RS ne može biti talac grupa ili pojedinaca

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) izuzetno cijeni doprinos DNS u kreiranju i provođenju zajedničkih politika kako u Republici Srpskoj i BiH svih prethodnih godina i ne vidi nijedan razlog da se i ubuduće ne nastavi sa politikom okupljanja partija iz Republike Srpske oko vitalnih nacionalnih interesa.

Vlada Srpske podržava razvojne projekte

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Rogatici da će Vlada Srpske i ubuduće, kao i do sada, nastaviti da podržava intenzivni privredno-ekonomski razvoj ove lokalne zajednice.

Zbog lančanog sudara kod “Delta Planeta” velika gužva na Istočnom tranzitu

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila oko 16.30 kod  TC “Delta Planet” nije bilo povrijeđenih, ali je pričinjena materijalna šteta na više automobila. Zbog saobraćajne nesreće stvorena je velika gužva na Istočnom tranzitu, pa se vozači mole za strpljenje. – Ovo je prevršilo svaku mjeru. Nervoza i neznanje su najgora kombinacija za volanom i sada

KRIM-POLICIJA U RK “BORAC”: Uprava poručuje da su svi papiri čisti

Čelnici Rukometnog kluba Borac ovih dana odgovaraju na pitanja inspektorima krim-policije, Odjeljenja za privredni kriminal nakon anonimne prijave, i ističu da je sve regularno i da će to uskoro biti dokazano. – Prijavljeni smo za malverzacije, a neki članovi Upravnog odbora, koji izdvajaju svoje vrijeme i novac za Borac, morali su davati izjave. Predmet prijave