Sport 07.11.2019.

Odbojkašice BL Voleja debituju pred domaćom publikom u SL, stiže Mladost iz Zagreba

Odbojkašice Banjaluka voleja u nedjelju (19 časova) će imati debi pred svojom publikom u Srednjoevropskoj ligi. Banjalučanke su u prva tri kola bile gošće, a sad će se predstaviti svojim navijačima i to u duelu protiv zagrebačke Mladosti.

Trener Radmila Marković ističe da je ekipa napredovala kroz ove mečeve i da uprkos samo jednom bodu u klubu su zadovoljni jer su debitanti u takmičenju i cilj je da klub vidi gdje može i treba dodatno da napreduje.

– Najbolju partiju u ligi smo pružili u prošlom kolu protiv vodeće ekipe Kalcit Kamnika i to je ono što nas raduje. Odigrali smo puno bolje nego protiv Bimal Jedinstva i Kaštele. Očito je činjenica da smo bile rasterećene uticala na tim koji je pružio najbolju partiju i pokazao napredak, a to je ono što želimo da učimo od kvalitetnijih rivala i da napredujemo. Slijedi nam duel protiv Mladosti gdje želimo da se u najboljem svjetlu pokažemo pred našom publikom i pokažemo da smo respektabilan tim u regionu. Ono što je važno da napadnemo rivala dobrim servisom – istakla je Radmila Marković.

Banjalučanke su u tri kola osvojile bod, ali porazi nisu zabrinuli nikog u klubu.

– Bolje je za nas da igramo ovo takmičenje koje je puno jače, nego prvenstvo BiH. Ovi porazi nas neće pokolebati, jer je ovo veliki iskorak naprijed. Pokazali smo napredak i vidimo da možemo da se igramo protiv svih ekipa u takmičenju – dodao je trener banjalučke ekipe.

Milica Šorak je bila najbolji poenter na meču protiv Kamnika.

– Ova dobra partija protiv lidera takmičenja nam je donijela „vjetar u leđa“ i dodatni motiv za kvalitetan rad, da korigujemo uočene nedostatke. Jedva čekamo da odigramo meč na domaćem terenu i želimo da pružimo što bolji meč i da se publici predstavimo u što boljem svjetlu. – istakla je Šorak.

Sa njom se slaže i Milica Ivković.

– Veoma važno je što se vidi napredak, jer sam sigurna da ekipa posjeduje kvalitet. Ovo je novi tim kojem treba vremena za uigravanje i znam da ćemo iz kola u kolo igrati sve bolje. Igračice nakon tri kola na gostujućim terenima jedva čekaju meč u Banjaluci – dodala je libero ekipe.

(Srpskainfo)