Sport 30.03.2017.

Odbojkašice Inove bez poraza do titule i Prve lige

ČITANJE: 2 minute

Sezonu iz snova odigrale su odbojkašice Inove koje su sa maksimalnih 14 pobjeda postale šampionke Druge lige RS čime su ostvarile plasman u viši rang.

Inova je bila dominantna u Grupi 4 gdje je zabilježila 12 trijumfa, bez ijednog poraza i bila je daleko ispred ostalih šest rivala. Tokom čitavog ligaškog takmičenja izgubila je svega pet setova.

Na finalnom turniru u Banjaluci ostvarila je još dvije pobjede, prvo u polufinalu protiv Pantera iz Doboja sa 3:0 (25:13, 25:16, 25:14), pa onda u finalu protiv Servicijuma iz Gradiške takođe sa maksimalnih 3:0 (25:21, 25:20, 25:16). Rezultat je još veći kada se uzme u obzir da je ovo veoma mlada ekipa, sastavljena od kadetkinja.

– Naša ekipa ima puno potencijala jer za nju igraju kadetkinje koje su ranije bile šampionke RS i BiH u pionirskoj konkurenciji. Za ekipu igraju djevojke iz naše škole odbojke i to se pokazalo kao ispravna politika, kazao je trener Inove Dario Savović.

Inova ima odličnu bazu pošto u klubu trenira između 350 i 400 odbojkašica sa kojima radi osam trenera. Glavni problemi su termini za treniranje, ali se nada da će izgradnjom nove dvorane i to biti sređeno.

– Termini su iza 22 časa, a oni nam nikako ne odgovaraju. To su djevojčice koje idu u deveti razred osnovne ili prvi srednje škole. Prioritet nam je izgradnja dvorane kod Gimnazije, rješavamo papirologiju i nadam se da će dvorana biti završena do početka naredne sezone. Gradonačelnik Igor Radojičić je stao iza toga i bili bismo presrećni da se sve završi. Nadamo se i većoj podršci grada sada kada smo u Prvoj ligi, dodao je Savović.

On ima velike ciljeve i u Prvoj ligi RS naredne sezone.

– Što se tiče Prve lige i tamo idemo na titulu, poznajem ekipe koje igraju tamo, mala je razlika. Kada sam se vratio iz Crvene zvezde odlučio sam da idemo do kraja sa ovom generacijom koja je veoma talentovana, zaključio je Savović.

“Srcem za Sofiju”

Odbojkašice Inove pridružile su se humanitarnoj akciji “Srcem za Sofiju” i prikupile su određena sredstva za liječenje Sofije Mićević u Baltimoru.

– Djevojke su se organizovale na svoju incijativu, napravile su akciju i skupile novac koji su uplatile na račun za pomoć maloj Sofiji, istakao je Savović.

(glassrpske.com)