Vijesti 27.03.2018.

Odbor za bezbjednost NS RS: Dostaviti informaciju o istrazi o smrti Dragičevića

ČITANJE: 1 minuta

Predsjednik Odbora za bezbjednost u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milanko Mihajilica rekao je danas da je ovo skupštinsko tijelo uputilo zahtjev ministru unutrašnjih poslova Srpske Draganu Lukaču za dostavljanje zvanične informacije o rezultatima istrage u vezi sa smrću mladog Banjalučanina Davida Dragičevića.

 Mihajilica je rekao novinarima da Odbor traži informaciju sutra do 12.00 časova, te da je zahtjev poslat zbog toga što roditelji Dragičevića i dio javnosti izražavaju određene sumnje u vezi sa rezultatima istrage MUP-a Srpske i pojedinim medijskim izvještajima, koji su, kako je rekao, bili manipulativni i nemoralni.

“Cilj je da izbjegnemo i medijske zloupotrebe te tragedije”, poručio je Mihajilica, naglasivši da bi nakon dobijanja informacije od ministra Lukača trebalo da bude održana sjednica Odbora za bezbjednost.

Mihajilica je u vezi sa ovogodišnjim Programom rada Narodne skupštine rekao da je opozicija nezadovoljna radom parlamenta u prošloj godini, jer su Vlada i druge institucije izbjegavale da podnesu informacije poslanicima, što su dužne po zakonu.

On je dodao da se to posebno odnosi na dostavljanje izvještaja o radu Investiciono-razvojne banke Srpske, RTRS-a, poslovanju javnih preduzeća…

Mihajilica je rekao da je u parlamentu potrebno razmatrati Strategiju o podsticanju nataliteta u Srpskoj i stanje u oblasti bezbjednosti u Republici, kao i da se održi tematska sjednica o masovnim odlascima mladih u inostranstvo.

Dragan Lukač posjetio oca Davida Dragičevića

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, posjetio je kuću pokojnog Davida Dragičevića, te razgovarao s njegovim ocem Davorom Dragičevićem.

Kako javlja novinar “Nezavisnih”, na razgovoru je još jednom rečeno da će se učiniti sve kako bi ovaj slučaj bio do kraja riješen.

(Srna, Nezavisne)

Oznake: Dragan Lukač