Politika 18.01.2016.

Odbor za bezbjednost NSRS zatražio smjenu Mihajlice

ČITANJE: 1 minuta
smjena mihajlice
Odbor za bezbjednost Narodne skupštine RS većinom glasova zatražio je danas smjenu Milanka Mihajlice, predsjednika Odbora.

Kako je rekao Zoran Adžić, zamjenik predsjednika Odbora i član SNSD-a, Mihajlica je optužio MUP RS zbog pljačke koja se desila a da prethodno nije sazvao sjednicu Odbora. Na taj način je, kako je ocijenio, nanio štetu jednoj od rijetkih važnijih insistucija RS čija nadležnost nije prenesena na nivo BiH.

-Mi osuđujemo pljačku koja se desila, ali se ne može osuditi cijela institucija zbog pojedinih njenih pripadnika- istakao je on. “Predsjednik odbora je prije svojih javnih istupa trebao sazvati sjednicu Odbora. Na način kako je to uradio nanio je štetu Odboru i institucijama RS.”

S druge strane, Mihajlica je ocijenio da optužbe Specijalnog tužilaštva pokazuje da se radi o organizovanoj kriminalnoj grupi i da je to dovoljan razlog da se skrene pažnja na političku i svaku drugu krizu u RS.

-Po zvaničnoj optužnici Specijalnog tužilaštva RS imamo organizovanu kriminalnu grupu u elitnoj jedinici MUP-a. i ako neko ko je upozoravao i skretao pažnju javnosti na slabosti u toj instituciji, onda sam to ja. I ako ja sad treba da budem smijenjen zbog toga, onda to u suštini govori u kakvom je stanju RS- rekao je Mihajlica.

On je naveo da od ranije postoji plan njegove smjene kako bi se na njegovo mjesto postavio neko je podoban SNSD-u.

Mihajlica je najavio da će Savez za promjene najvjerovatnije zaražiti posebnu sjednciu povodom dešavanja oko oružane pljačke.

Sjednici je prisustvova Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS, koji je podnio izvještaj, i direktor Policije RS Gojko Vasić.

(NN)

Oznake: Dragan Lukač