Politika 23.05.2016.

Odbornici DNS-a Gavranoviću: Ukinite nam plate i izmirite dugovanja

ČITANJE: 2 minute

Sve što je ona rekla Slobodan Gavranović je negirao i kritikovao njen rad. U odbranu Sladojevićeve stao je Klub odbornika DNS-a koji je, prvom čovjeku Banjaluke poslao otvoreno pismo. U njemu pišu da SNSD treba da se prisjeti svog kadra čiji su izvještaji u Skupštini grada jednoglasno odbačeni i čiji je rad kritikovan od svih političkih partija pa i od samog SNSD-a.

“Mi smo ovim pismom željeli da ukažemo da je prije svega plata direktora Centra za socijalni rad manja nego plata bilo kog direktora gradskih institucija. Evo mi iz Kluba odbornika DNS-a predlažemo da se nikome ne ispalte primanja niti odbornički dodatak nijednom radniku Gradske uprave niti bilo koje institucije dok se ne izvrše obaveze prema socijalnim kategorijama”, rekao je Boran Bosančić, predsjednik Kluba odbornika DNS u Skupštini Banjaluke.

Da li je pročitao pismo i šta misli o prijedlogu odbonika DNS-a, od Slobodana Gavranovića nismo saznali jer nije odgovarao na pozive i poruke. Doduše, o radu Centra za socijalni rad i direktorke Vere Sladojević, već je govorio i prije nego što su mu se obratili DNS-ovci.

“Tu treba da se sarađuje sa Odjeljenjem za finansije, a ne da se kao filmska diva pojavljuje direktorica u medijima svaki dan kad vama ponudi takvu vrstu saradnje. A ja znam da hoda od medija do medija. Evo i juče je prozivala neke medije, moli da nešto napišete za nju itd. jer ona očigledno priprema sebi kandidaturu za odbornika i ja ću iskoristiti svoje pravo vjerovatno, da pokrenem pitanje odgovornosti takvih direktora”, rekao je gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović.

Ni Vera Sladojević danas nije bila dostupna za razgovor. Njene kolege iz stranke kažu da im nije cilj da prave tenzije, ali od koalicionog partnera, SNSD-a, očekuju da poštuju njihov kadar i dogovore.

(Atv)