Vijesti 25.05.2017.

Odbornici o osnivanju “Eko toplane Banjaluka”

ČITANJE: 1 minuta

Osnivanje „Eko toplane Banjaluka“ – glavna je tema sutrašnje vanredne sjednice Skupštine Grada. Odbornici će razmatrati set odluka u vezi sa osnivanjem nove toplane.

Prije početka sjednice, u 9.45 časova gradonačelnik Banjeluke Igor Radojičić održaće konferenciju za novinare povodom ove vanredne sjednice Skupštine Grada. Osim gradonačelnika, o projektu “Eko toplane Banjaluka” govoriće i Srđan Amidžić, zamjenik gradonačelnika i šef tima Gradske uprave za rješavanje problema sistema daljinskog grijanja u Banjoj Luci.

Ranije je gradonačelnik Radojičić istakao da je sve spremno za početak radova na novom postrojenju toplane, a kako bi što prije mogli da počnu – zatraženo je održavanje vanredne sjednice Skupštine Grada.

Kako je rekao, stvorene su tri vrste uslova: finansijski, tehnički i pravni.

“Pravne uslove treba da kompletira Skupština Grada usvajanjem nekoliko odluka na vanrednoj sjednici u petak. Finansijske uslove obezbijediće dva suosnivača, kompanija IEE i Grad, koji će svoj inicijalni dio od tri miliona KM obezbijediti donošenjem odluke o kreditnom zaduženju. Tehnički uslovi su obezbijeđeni, jer je IEE fizički spreman da počne sa radovima onog momenta kada mi u potpunosti završimo formalno-pravne poslove, a to su donošenje odluka, obezbjeđenje lokacijskih uslova i dozvole za pripremne radove” pojasnio je gradonačelnik Radojičić.

Na dnevnom redu sutrašnje vanredne sjednice nalaze se četiri tačke, odnosno prijedlozi odluka o:

-izboru strateškog partnera i davanju saglasnosti na Prijedlog ugovora o strateškom partnerstvu;

-osnivanju zajedničkog privrednog društva;

-davanju saglasnosti na Nacrt ugovora o osnivanju „Eko toplane Banja Luka“ d.o.o. Banja Luka, i

-kreditnom zaduženju Grada Banjaluka.

(ATV)