Politika 06.02.2017.

Odbornici o sufinansiranju omladine

ČITANJE: 1 minuta

U toku je nastavak 6. Skupštine grada na kojoj se između ostalog raspravljalo o sufinansiranju omladiske politike za koju je ove godine iz budžeta grada izdvojeno 75.000 KM.

” Iz gradske kase više se izdvaja za javne toalete, za boriće i ukrasno bilje nego za omladinu”, rekao je Draško Stanivuković, odbornik PDP-a, danas nakon rasprave o Akcionom planu za sufinansiranje omladinskih aktivnosti grada za 2017. godinu.

“Ove godine iz budžeta grada izdvojeno je 75.000 KM, a 200.000 za sadnju ukrasnog bilja dok je 100.000 izdvojeno za toalete. Da li je to poruka da mladi ljudi budu borići pa da vegetiramo služimo za ukras grada. Meni je skandalozno i da 20 odsto sredstava za omladinu bude izdvojeno za Studentsku zimu na Jahorini gdje mladi odlaze da piju, a ona pritom i nije u Banjaluci, da li nam je to omladinska politika”, rekao je Stanivuković.

U toku je rasprava u vezi sa Odlukom o davanju ovlaštenja Gradonačelniku za pregovore u cilju zaključenja  pravnog posla kojim će se obezbijediti proizvodnja i isporuka toplotne energije.

(Nezavisne)