Vijesti 19.01.2016.

Odbornik iz Gradiške lažnim otpremnicama zaradio 386.000 KM

ČITANJE: 1 minuta
pilana
Odbornik Narodne stranke “Radom za boljitak” u Skupštini opštine Gradiška i vlasnik firme “Subotić drvopromet” Ljubo Subotić iz Gradiške prijavljen je tužilaštvu jer je zloupotrebom ovlašćenja u privredi nezakonito zaradio 386.000 KM.

Iz MUP-a RS, ne otkrivajući njegov identitet, saopšteno  je da je protiv Lj. S. iz Gradiške podnesen izvještaj banjalučkom Okružnom tužilaštvu koji ga tereti za zloupotrebu ovlašćenja u privredi. Naveli su da je osumnjičeni krivična djela počinio u periodu od avgusta 2010. do januara 2013. godine.

– Lj. S. je u namjeri pribavljanja nezakonite imovinske koristi sastavio isprave neistinitog sadržaja u kojima je lažno prikazivao bilans poslovanja preduzeća sa sjedištem u Lamincima kod Gradiške – saopšteno je iz MUP-a RS ne navodeći druge detalje.

Prema nezvaničnim informacijama, većinu malverzacija Subotić je počinio sastavljajući lažne otpremnice i priznanice za isporuku drvnih sortimenata. Te sortimente je preprodavao putem svog preduzeća.

Subotić je privođen zbog šverca drva tokom 2013. godine. Njega su 6. marta iste godine priveli pripadnici SIPA i MUP-a RS zbog sumnje da je zajedno sa još nekoliko osoba prodavao drva za koja nisu imali dokumentaciju. Prilikom hapšenja, tada je u prostorijama “Gradske čistoće” u Gradišci policija pronašla drva vrijedna desetine hiljada evra.

“Glas Srpske” juče je nekoliko puta zvao Subotića na njegov mobilni telefon kako bismo čuli njegov komentar na ove optužbe. Međutim, uprkos brojnim pokušajima, on nije odgovarao na naše pozive.

(Glas Srpske)