Sport 08.10.2018.

ODBRANA BANJALUČANA ODLIČNA Borac primio najmanje golova od svih klubova u bivšoj SFRJ

ČITANJE: 1 minuta

Ekipa Borca je primila najmanje golova od svih klubova u bivšoj SFR Jugoslaviji, a koji se takmiče u prvom ili drugom rangu.

Mreža Banjalučana se u devet mečeva Prve lige Republike Srpske zatresla samo jednom, a bilo je to još 18. avgusta u 2. kolu protiv Tekstilca iz Dervente (2:1).

Drugo mjesto na listi najuspješnijih odbrana dijele crogorski drugoligaš Arsenal iz Tivta, kao i makedonski drugoligaši Borac iz Velesa i Skoplje, koji su primili po tri gola.

U Srbiji su najuspješniji članovi Prve lige (drugi rang takmičenja) Inđija i Sinđelić, čiji su golmani po četiri puta vadili loptu iz mreže, hrvatski drugoligaš Lučko je primio pet golova, dok je u Sloveniji odbrana Radomlja kapitulirala sedam puta.

– Zadovoljan sam činjenicom da nismo primili gol ni u Zvorniku, što je peta uzastopna utakmica u svim takmičenjima kako smo sačuvali svoju mrežu. Nadam se da ćemo i u nastavku sezone uspjeti da zaustavimo protivničke napadače. Naravno, nastojaćemo da na drugoj strani što više puta zatresemo mrežu rivala, ali najvažnije je da bilježimo pobjede, odnosno rezultate koje nas iz kola u kolo vode do glavnog cilja, a to je povratak u Premijer ligu BiH – rekao je trener Darko Vojvodić.

Pored navedenog Tekstilca mrežu Borca u ovoj sezoni zatresla je samo Modriča Alfa, koju su banjalučani kao gosti savladali sa 3:1 u Kupu BiH.

(Srpskainfo)