ODBRANA BANJALUČANA ODLIČNA Borac primio najmanje golova od svih klubova u bivšoj SFRJ

Ekipa Borca je primila najmanje golova od svih klubova u bivšoj SFR Jugoslaviji, a koji se takmiče u prvom ili drugom rangu.

Mreža Banjalučana se u devet mečeva Prve lige Republike Srpske zatresla samo jednom, a bilo je to još 18. avgusta u 2. kolu protiv Tekstilca iz Dervente (2:1).

Drugo mjesto na listi najuspješnijih odbrana dijele crogorski drugoligaš Arsenal iz Tivta, kao i makedonski drugoligaši Borac iz Velesa i Skoplje, koji su primili po tri gola.

U Srbiji su najuspješniji članovi Prve lige (drugi rang takmičenja) Inđija i Sinđelić, čiji su golmani po četiri puta vadili loptu iz mreže, hrvatski drugoligaš Lučko je primio pet golova, dok je u Sloveniji odbrana Radomlja kapitulirala sedam puta.

– Zadovoljan sam činjenicom da nismo primili gol ni u Zvorniku, što je peta uzastopna utakmica u svim takmičenjima kako smo sačuvali svoju mrežu. Nadam se da ćemo i u nastavku sezone uspjeti da zaustavimo protivničke napadače. Naravno, nastojaćemo da na drugoj strani što više puta zatresemo mrežu rivala, ali najvažnije je da bilježimo pobjede, odnosno rezultate koje nas iz kola u kolo vode do glavnog cilja, a to je povratak u Premijer ligu BiH – rekao je trener Darko Vojvodić.

Pored navedenog Tekstilca mrežu Borca u ovoj sezoni zatresla je samo Modriča Alfa, koju su banjalučani kao gosti savladali sa 3:1 u Kupu BiH.

(Srpskainfo)

DODIK: Oko Pavića bilo mangupa koji su radili protiv koalicije

Milorad Dodik, predsjednik RS i novoizabarni član Predsjedništva BiH, rekao je da SNSD sa koalicionim partnerima radi na formiranju skupštinske većine, te dodao da postoje pojedinci koji nisu radili u interesu koalicije. “Neki su radili direktno protiv kolaicije, a pripadaju nekim od naših koalicionih partnera. Narednih dana ćemo to da ispitamo. Niko neće biti zaštićen

RADOJIČIĆ: Netačne tvrdnje o navodnom falsifikovanju zapisnika sa biračkih mjesta u Banjaluci

Banjalučki gradonačelnik Igor Radojičić rekao je danas da nisu tačne tvrdnje predsjednika PDP Branislava Borenovića o navodnom falsifikovanju zapisnika sa biračkih mjesta u Banjaluci, navodeći da ni on, ni Gradska uprava nemaju nikakve nadležnosti za sprovođenje izbornog procesa. – Predsjedniku PDP bi trebalo da bude jasno da gradonačelnik bilo kojeg grada u BiH, pa tako

MEĐU NJIMA I JEDNA BANJALUČKA Kineski jezik pred osnovcima u četiri škole

Učenici u četiri osnovne škole uskoro bi trebalo da počnu da izučavaju kineski, a znakove i gramatiku jednog od najtežih svjetskih jezika pokazivaće im predavači iz Kine. Ovaj jezik sa Dalekog istoka ušao je na mala vrata u obrazovni sistem Srpske u prošloj školskoj godini, kada je u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Istočnom Novom

Banjalučki mališani iz centra grada poslali poruke o pravima djece

Mališani iz 10 vrtića danas su u Gospodskoj ulici prodavali svoje rukotvorine i recitovali o dječjim pravima i obavezama. Na izložbeno-prodajnom štandu u centru grada djeca su prodavala rukotvorine koje su napravili na kreativno-edukativnim radionicama u vrtićima, a u prigodnom programu su kroz igru, pjesmu i recitaciju pričali o dječjim pravima, ali i obavezama. Ova

KLUB NOVINARA BANJALUKA: Tražimo izmjenu Krivičnog zakona

Klub novinara Banjaluka poziva novu većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske da na prvoj redovnoj sjednici, po hitnom postupku, na dnevni red uvrsti i usvoji izmjene Krivičnog zakona Republike Srpske kojima će se napad na novinare tretirati kao napad na službeno lice.

UNIVERZITET U BANJOJ LUCI Posao za sedam pripravnika

Prof. dr Radosalav Gajanin, rektor Univerziteta u Banjoj Luci, 10 oktobra 2018 godine u prostorijama Rektorata, potpisao je ugovore o obavljanju pripravničkog staža sa sedam pripravnika, koji će pripravnički staž obaviti na Univerzitetu.