Politika 19.10.2021.

ODGOVOR NA DODIKOVE POTEZE: Počeo sastanak opozicionih lidera u Istočnom Sarajevu

ČITANJE: 1 minuta

Sastanak lidera opozicije u Republici Srpskoj je počeo danas u Istočnom Sarajevu, a razlog su aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović je kazao da su dolazak potvrdili svi lideri opozicionih stranaka s tim da će se Nebojša Vukanović sastanku priključiti online zbog privatnih obaveza, prenosi Klix.

Glavna tema su posljednja dešavanja u državi koja uglavnom uzrokuje član Predsjedništva BiH iz RS Milorad Dodik.

“Posljednjih dana imamo događaje svaki dan, morali smo reagovati i jučer, i danas, vjerovatno ćemo morati i sutra. Moramo dati jasan odgovor na različite inicijative Milorada Dodika. To zahtjeva našu jasnu reakciju i odgovor”, rekao je Šarović.

Uoči sastanka on je kazao da je BiH “u spirali krize koja se pojačava” te da ozbiljni, trezveni i normalni političari moraju dati svoj jasan stav o svemu.

Neke od tema sastanka će biti afera “Kiseonik”, protesti koji su održani u Banjoj Luci te predstojeći vanredni izbori u Prijedoru.

“Oni misle da je jedan protest dovoljan i da ćemo mi svi otići svojim kućama, a da će sve da ide po starom. No prevarili su se, ja mislim da će biti iznenađeni nekim reakcijama u narednim danima, sedmicama i ako treba mjesecima”, riječi su Šarovića.

Nakon sjednice lideri opozicije će održati press konferenciju u Istočnom Sarajevu.

(SB)

Oznake: Mirko Šarović