ODGOVOR VUKANOVIĆU Nedopustivo korišćenje “alata” punih mržnje prema ženama

Novinar i aktivista u borbi za ženska prava Milkica Milojević smatra da žene po rodnoj osnovi ne treba eliminisati iz borbe za vlast, te da je nedopustivo korišćenje “alata” punih mržnje prema ženama.

Komentarišući stav kandidata SDS-a za poslanika u Narodnoj skupštini RS Nebojše Vukanovića da nikada ne treba predati vlast u ruke “neuravnoteženim ženama koje svojim devijantnim ponašanjem mogu da ugroze funkcionisanje RS”, Milojevićeva je rekla da to što je neko ženskog roda ne znači da ne može biti relevantna takmičarka u borbi za najviše pozicije vlasti.

Ona je konstatovala da su to veoma ružne riječi, koje nisu dopuštene u normalnim društvima.

– U svakom slučaju imamo pojavu koja se ponavlja iz kampanje u kampanju, a to je da se u borbi za glasove upotrebljavaju “alati” koji su apsolutno nedopustivi i puni mržnje prema ženama – kaže Milojevićeva, ističući da ne može na osnovu toga što je neko ženskog ili muškog roda biti diskvalifikovan u predizbornoj kampanji.

Vukanović je na svom blogu objavio tekst u kojem je naveo da nedavni intervju koji je dala nekadašnja predsjednica RS Biljana Plavšić treba da bude opomena da “više nikada ne budemo slabi i naivni, i ne predamo vlast u ruke neuravnoteženim ženama koje svojim devijantnim ponašanjem mogu da ugroze funkcionisanje Srpske”. U ovom tekstu Vukanović je Plavšićevu nazvao “zlom babom”.

Predsjednica Aktiva žena SNSD-a Nada Tešanović izjavila je Srni da su navodi blogera i novinara Nebojše Vukanovića uvreda za sve žene, te da takve tvrdnje može samo on i da smisli.

– Vukanović je pokušao da blati žene upravo u trenutku kada je Željka Cvijanović kandidat SNSD-a za predsjednika RS –  rekla je Tešanovićeva.

(Srpskainfo)

20 GODINA RADA: Udruženje stomatologa RS uz podršku FullDent-a obilježilo jubilej

Udruženje stomatologa Republike Srpske obilježilo je proteklog vikenda jubilej svog rada. U subotu, 8. decembra 2018. godine, u „Kristalnoj Sali“ hotela Bosna u Banjaluci održan je simpozijum USRS, a tom prilikom stručna javnost je bila u prilici da prisustvuje i uživa u interesantnim predavanjima eminentnih stručnjaka iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona. Program predavanja

Nešić odbio ponudu opozicije da bude dio njihovog bloka u Sarajevu

Novoizabrani poslanik DNS-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH i direktor „Puteva RS“ Nenad Nešić odbio je ponudu SDS-a i PDP-a da zajedno sa njihova četiri poslanika formira petočlani poslanički klub u ovom parlamentarnom domu, ekskluzivno saznaje SrpskaCafe. On nije želio mnogo da govori i samo je kratko u telefonskom razgovoru za SrpskaCafe rekao da u

CINEPLEXX PALAS Večeras premijera filma “Ekskurzija”

Igrani film “Ekskurzija” u produkciji Gradskog pozorišta “Jazavac”, po scenariju Đorđa Blažića i u režiji Borisa Andrejevića, večeras će premijerno biti prikazan u “Cineplexxu Palas” od 18 časova. 

Tokom “Banjalučke zime” duže radno vrijeme ugostiteljskih objekata

Ugostiteljski objekti smješteni van stambeno-poslovnih zgrada kolektivnog stanovanja, u periodu od 15. decembra 2018. godine do 15. januara 2019. godine, mogu raditi duže u odnosu na radno vrijeme propisano Odlukom o određivanju radnog vremena ugostiteljskim objektima na području grada Banja Luka.