Politika 15.04.2019.

Odlazak iz DNS-a razmatra i Đorđe Popović, poslanik iz Bijeljine

ČITANJE: 1 minuta

Đorđe Popović, poslanik Demokratskog narodnog saveza u Narodnoj skupštini RS i jedan od vodećih ljudi ove stranke u Semberiji, nezadovoljan je stanjem u toj partiji i razmatra mogućnost da napusti DNS, saznaje opcija.net.

O tome svjedoči i informacija da se Popović, inače raniji generalni direktor RiTE Ugljevik, nije pojavio na sinoć održanoj skupštini Gradskog odbora DNS-a u Bijeljini.

“Popović je bojkotovao ovaj skup jer ne podržava izbor Dike Cvjetinovića za predsjednika bijeljinskog GO DNS-a”, objašnjavaju razloge ovog odsustva dobri poznavaoci lokalnih političkih prilika i odnosa u toj stranci.

Osim toga, navode naši izvori, Đorđe Popović je veoma ljut što je ostao bez vodeće funkcije u Termoelektrani Ugljevik, odnosno zbog činjenice da je ta pozicija u raspodjeli funkcija unutar vladajuće koalicije u RS pripala Čedomiru Stojanoviću, koji je kadar konkurentskog DEMOS-a.

“To je Popovića učvrstilo u uvjerenju da vrh DNS-a od partnera traži funkcije samo za kadrove iz Prijedora, dok je Semberija, kako on smatra, potpuno zapostavljena”, objašnjavaju naši sagovornici.

Podsjećamo, DNS je početkom ovog mjeseca napustio i Ognjen Đuka, odbornik u Skupštini grada Bijeljina, a ukoliko tim putem krene i Popović, što je gotovo izvjesno, vrlo lako bi se moglo ispostaviti da je “provjetravanje”, o kojem je u proteklim mjesecima govorio lider DNS-a Marko Pavić, u stvari, podrazumijevalo “sjeverac”, koji odnosi sve pred sobom.

(opcija.net)