Vijesti 24.06.2016.

Odlaze na odmor i izbacuju ljubimce na ulicu!

ČITANJE: 2 minute

U sezoni godišnjih odmora napušteni psi okupirali su banjalučka naselja Česmu, Borik i Adu, te prostor oko Gradskog olimpijskog bazena.

– Pojedini vlasnici, kada pođu na ljetovanje, ljubimce jednostavno izbace na ulicu, što je za svaku osudu – kaže Slaven Grbić, rukovodilac Higijeničarske službe.

Priznaje da je broj pasa lutalica u gradu povećan, iako je služba u posljednjih mjesec i po sa ulice sklonila 88 pasa i štenadi.

Dok u Higijeničarskoj službi za sve krive neodgovorne vlasnike, građani smatraju da priča o napuštenim životinajma nije tako jednostavna. Navikli su, kažu, da se čopori pasa skupljaju kod Venecije i Rebrovačkog mosta, ali u posljednjih mjesec dana psi su „naselili“ i Česmu, Borik i Adu.

– Rođen sam i odrastao ovdje i znam da u Česmi nikad nije bilo ovoliko lutalica. Očigledno, Higijeničarska služba je ranijih godina bolje obavljala svoj posao – kaže Miladin Maličević, predsjednik Savjeta MZ Česma.

Nezadovoljni su i posjetioci Gradskog olimpijskog bazena, pogotovo roditelji djece koja tu dolaze na plivanje.

– Četiri puta sedmično vodim ćerku na plivanje i svaki put strepim kada će nas čopor od desetak pasa napasti! Problem je i kad se sjedi u obližnjem kafiću, jer lutalice šetkaju oko nas dok čekamo djecu. Mnogo je mališana koji se tu igraju i šta treba – da vjerujemo konobaru na riječ da su psi dobri – kaže Aleksandar Kavić.

Dodaje da je, zajedno sa ostalim roditeljima, skretao pažnju rukovodstvu GOB-a na ovaj problem, ali da do sada ništa nije riješeno.

– Samo se nadam da se neće ponoviti nedavni nemili događaj kod Boske kada je pas napao dijete iz čista mira! Ne znam šta bih uradio da se to desi mom djetetu – upozorava Kavić.

(blic.rs)