Odlična sezona plivačkog kluba Olimp

U plivačkom klubu Olimp zadovoljno trljaju ruke. Sezona je bila odlična kaže sportski direktor Miodrag Čeko. Kao šlag na tortu došlo je Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima koje je nedavno završeno u Južnoj Koreji. Tamo je Emir Muratović potvrdio B normu za Olimpijske igre i kako sada stvari stoje ima najveće šanse da se nađe u Tokiju.

“Bilo je fantastično. Popravio je rekord za deset stotinki. Napravio je rezultat koji smo očekivali, a možda je čak mogao da bude i brži, tako da će se defitivno uz Mihajla Čeprkala i Nikolu Bjelajca boriti za olimpijske norme”, kaže Miodrag Čeko, sportski direktor PK Olimp.

Pored Muratovića, vrijedne rezultate ostvario je i junior David Vučić. Ušao je u polufinale EYOF-a, a naredne sezone očekuje ga Evropsko prvenstvo, a Čeko se nada da bi mladi član Olimpa tamo mogao do medalje.

“Naredne godine očekujemo nastup na Olimpijskim igrama, ali i Evropsko prvenstvo za juniore na kojem očekujem da se David Vučić nađe u finalu, pa možda i da osvoji neku od medalja”, kaže Miodrag Čeko, sportski direktor PK Olimp.

Nadaju se u Olimpu da će nastaviti uzlaznom putanjom. Za prošlu sezonu kažu da je bila dobra, a ove su premašili i sopstvena očekivanja. Još kada se u takmičarski ritam vrati Nikola Bjelajac, Olimp će biti u punom kapacitetu da dodatno poboljša rezultate na međunarodnoj sceni.

(atv)

IZ STANA SE ČULO ZAPOMAGANJE Uznemirujući slučaj iz Banjaluka uskoro bi mogao da dobije epilog

Uznemirujući slučaj u banjalučkom naselju Obilićevo koji je prošle sedmice uznemirio javnost uskoro bi mogao dobiti epilog.  Naime, iz Policijske uprave Banjaluka navode da je saslušan osumnjičeni koji se tereti da je sugrađanina držao protiv njegove volje u stanu. – Dežurni tužilac okvalifikovao je slučaj kao krivično djelo protvipravno lišenje slobode – objasnili su u

JESEN U BANJALUCI Fotografišite boje grada i osvojite bicikl

Fotografišite jesen u Banjaluci, pošaljite fotografiju i osvojite bicikl u nagradnoj igri koju ogranizuje Grad Banjaluka u saradnji sa partnerima. Drugoplasirana i trećeplasirana fotografija biće nagrađena godišnjom pretplatom za „Bl bajk“.

ŠLJIVAR: Prijavite nekretnine i platite porez

Gradska uprava pozvala je sve vlasnike nepokretnosti na području grada koji do sada nisu, da prijave nekretnine i plate porez na nepokretnosti, s obzirom na to da se radi o izvornom prihodu grada iz kojeg se finasniraju brojni razvojni projekti. Načelnica Odjeljenja za finansije Božana Šljivar, ističe da bi svi vlasnici nepokretnosti na području Banje

50 GODINA OD KATASTROFALNOG ZEMLJOTRESA: Pogledajte program obilježavanja

Pedeseta godišnjica katastrofalnog zemljotresa, koji je Banju Luku pogodio 27. oktobra 1969. godine, ostavljajući iza sebe potpuno razoren grad, biće obilježena nizom, prigodnih memorijalnih događaja. Centralni događaj programa jeste izložba pod nazivom „Zemljotres u Banjaluci – 1969, solidarnost, obnova i izgradnja“ u organizaciji Muzeja savremene umjetnosti RS, Arhiva Republike Srpske i Udruženja arhivskih radnika, koja

Grad još nije izabrao firme za održavanje puteva

Do početka zvaničnog rada zimske službe ima manje od jednog mjeseca, a Grad ima problema da izabere firme koje bi bile zadužene da ove zime u većem dijelu Banjaluke uklanjaju snijeg sa saobraćajnica. 

Servisne informacije za 20. oktobar

Servisne informacije za nedjelju, 20. oktobar 2019. godine. Policijska uprava Prema podacima s kojima raspolaže ovo Područno odjeljenje, u protekla 24 časa na području Grada Banjaluka dogodilo se: – jedno krivično djelo: teška kradja (1) – javni red i mir je narušen dva puta, – devet saobraćajnih nezgoda, a jedno lice je lakše povrijeđeno. Služba