Vijesti 18.01.2016.

Odluka o cijeni karata do kraja sedmice

ČITANJE: 1 minuta
gradski prevoz cijene karata
Obaveza gradskih i prigradskih prevoznika je da snize cijenu autobuskih karata jer je cijena goriva u zadnjih nekoliko mjeseci rapidno padala, rekao je Dragovan Petrović, sekretar Pokreta potrošača Republike Srpske, a da li će one biti zaista snižene ili neće nadležni će objaviti ove sedmice.

Pojedinačna karta u Banjaluci je 1,60 KM, a neki smatraju da treba da bude snižena bar na 1,40 KM.

Boran Bosančić, odbornik DNS-a, koji je takođe pokrenuo tu inicijativu, kazao nam je juče da je nezvanično čuo da su prevoznici rekli da neće doći do smanjenja cijene karata.

-Očigledno je da su prevoznici isuviše uticajni i da je to glavni razlog zašto se ranije nije pristupilo korekciji cijena karata i zato mnogi ne žele o tome da govore- naveo je Bosančić.

Prema riječima Zorana Novakovića, načelnika Odjeljenja za komunalne, stambene i poslove saobraćaja, analiza cijene putničkih karata koju je uradilo to odjeljenje je završena i predata gradonačelniku.

-U toku ove sedmice trebalo bi se znati da li će doći do sniženja cijene karata- rekao je Novaković.

Dejan Mijić, direktor “Autoprevoza”, smatra da bi bilo nerealno da se snize cijene karata jer pored pojeftinjenja goriva sve ostale stvari su poskupjele.

(NN)