Vijesti 15.11.2020.

Odluka o nastavku glasanja u Suhači nakon konsultacija sa CIK-om

ČITANJE: 1 minuta

Opštinska izborna komisija (OIK) Novi Grad će nakon konsultacija sa Centralnom izbornom komisijom BiH (CIK) odlučiti o nastavku izjašnjavanja građana sa biračkog mjesta Suhača, gdje je izborni proces jutros prekinut, rečeno je u OIK-u.

Predsjednik OIK-a Ljuban Knežević rekao jeda je na ovom biračkom mjestu Suhača bilo problema od jutros i potvrdio da se izborni materijal sa tog birališta nalazi u OIK-u Novi Grad.

“Birački proces je počeo, ali je prekinut zbog neprimjerenog ponašanja predsjednika biračkog odbora. Članovi OIK-a su bili na biračkom mjestu Suhača i ustanovili da ne postoje uslovi da se nastavi izborni proces”, rekao je on.

Prema njegovim riječima, izborni materijal je radi bezbjednosti dopremljen u sjedište OIK-a, a članovi biračkog odbora na biračkom mjestu Suhača su dali izjave.

“Nakon što utvrdimo šta se dešavalo i nakon konsulatcija sa CIK-om donijećemo odluku da li će izborni proces na ovom biračkom mjestu biti nastavljen”, rekao je on.

Na redovnom biračkom spisku za biračko mjesto Suhača je 570 birača.

Knežević je rekao da se na ostalim biračkim mjestima, 51 redovnom i jednom mjestu za glasanje u odsustvu birački proces odvija bez problema.

Na redovnom biračkom spisku u osnovnoj izbornoj jedinici Novi Grad je 26.558 birača a za glasanje izvan BiH prijavljeno je 565 lica.

Izborni proces prati 459 posmatrača političkih subjekata.

(Srna)