Politika 17.10.2020.

ODLUKA PREDSJEDNIŠTVA: DNS napušta vladajuću koaliciju u RS i na nivou BiH

ČITANJE: 1 minuta

Demokratski narodni savez /DNS/ izlazi iz vladajuće koalicije u Republici Srpskoj i na niovu BiH, odlučeno je danas na sjednici Predsjedništva stranke u Banjaluci.

Gradskim i opštinskim odborima ostavljen je rok da se do 21. oktobra da se izjasne koga će podržati na lokalnim izborima.

Ovakva odluka uslijedila je nakon što je ove semdice Nenad Nešić, koji je predsjednik DNS, podnio ostavku na mjesto direktora “Puteva Republike Srpske”.

To je, kako je tada obrazložio, učinio iz zdravstvenih razloga.

Zdravice uz rakiju

DNS ne pristaje da trguje uvjerenjima da bismo sačuvali fotelje rekao je predsjednik DNS Nenad Nešić, nakon sjednice Predsjedništva ove stranke, na kojoj je odlučeno da ova stranka istupi iz koalicije sa vladajućim SNSD Milorada Dodika, prenosi Srpskainfo.

Tokom sjednice nekoliko puta su se mogli čuti aplauzi i glasan smijeh, što svjedoči da je, kako su nam potvrdili neki izvori iz ove stranke, “stvar odavno prelomljena” i da je sada samo donesena i formalna odluka o raskidu koaliciji.

U prostorijama stranke se okupilo tridesetak članova rukovodstva i veterana DNS, koji su se redom izljubili sa Nešićem i čestitali mu na “hrabroj odluci”.

Uslijedile su zdravice uz rakiju, i konstatacije tipa: “Sad valja zapeti, čeka nas mnogo posla”.

(Srna, foto: Srpskainfo)

Oznake: Nenad Nešić