Vijesti 14.09.2021.

ODLUKA SUDIJE U BEOGRADU: Edinu Vranju određen pritvor do 30 dana

ČITANJE: 1 minuta

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana Edinu Vranju, osumnjičenom za ratni zločin protiv ratnih zarobljenika u logoru u Goraždu 1993. i 1994. godine.

U rješenju sudije za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu – Odjeljenje za ratne zločine navedeno je da okolnosti ukazuju da postoji opasnost da bi Vranj, ukoliko bi se našao na slobodi, mogao da pobjegne.

Osumnjičeni i njegov branilac imaju pravo žalbe krivičnom vanpretresnom vijeću Višeg suda u Beogradu u roku od tri dana od prijema rješenja.

Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu pokrenulo je krivični postupak protiv Vranja 2014. godine.

“Večernje novost” prenose da je nekoliko civila i zarobljenih srpskih vojnika dalo iskaz da ih je Vranj psihički i fizički maltretirao, zlostavljao i tukao.

Nekadašnji načelnik Sektora kriminalističke policije u Federalnoj upravi policije Edin Vranj uhapšen je u nedjelju, 12. septembra na graničnom prelazu Uvac u Srbiji zbog sumnje da je kao isljednik u logoru u Goraždu učestvovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti koji su bili pripadnici Vojske Republike Srpske.

(Srna/SB)

Oznake: Edin Vranj